KOŠARKAREGION

ZVANIČNO PARTIZANOV Koprivica se vratio tamo gdje je sve počelo

Balša Koprivica i zvanično je postao novi košarkaš Partizana! Mladi centar potpisao je trogodišnji ugovor sa crno-bijelima.

– Današnji potpis predstavlja povratak Balše Koprivice na mesto gde je kao dečak, u školi košarke Partizana načinio prve ozbiljnije košarkaške korake. U selekciji koju je vodio trener Đorđe Varagić, Koprivica je igrao do 2012. godine kada je otišao na školovanje u Ameriku – navodi se u saopštenju.

Koprivica ima 21 godinu, visok je 216 centimetara. Od 2019. godine bio je student prestižnog univerziteta Florida Stejt. U posljednjoj sezoni je na 24 utakmice u prosjeku imao 9,1 poen, 5,6 skokova i 1,4 blokade. Na NBA draftu su ga izabrali Šarlot Horentsi sa 57. pozicije, a iste večeri trejdovan je u Detroit Pistonse. Balša je sin legende Partizana Slaviše Koprivice, koji je bio jedan od najzaslužnijih igrača za osvajanje titule evropskog prvaka 1992. godine.

Prethodno je beogradski klub u prelaznom roku doveo Jama Madara, Zeka Ledeja, Rodionsa Kuruksa, Kevina Pantera, Alena Smailagića, Aleksu Avramovića i Dalasa Mura.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button