EVROPAKOŠARKA

Mirotić najplaćeniji igrač Evrope, iza njega Larkin i Micić

Nikola Mirotić je najplaćeniji košarkaš Evrope, dok su u među igračima koji dobijaju najviše novca i tandem Efesa Šejn Larkin i Vasilije Micić.

Po pisanju portala “Jurohups” najviše novca od evroligaških košarkaša dobija Mirotić. On u Barseloni zarađuje četiri i po miliona dolara po sezoni. “Jurohups” inače pretpostavlja da je ovo Nikolina plata i da je ona bila mnogo veća prije pandemije i rezanja plata koja su nastala u Barseloni.

Iza njega sledi tandem Efesa koji čini taj tim najboljim u Evropi već dve sezone. Šejn Larkin zarađuje u Efesu 3,7 miliona dolara i pored jačeg oporezivanja sportskih plata. Micić je treći na ovoj listi sa tri miliona dolara koja je obezbijedio novim ugovorom. Njega je potpsiao pred olimpijske kvalifikacije, a srpski plej je odlučio da ostane u Turskoj i Evropi umejsto da ideu NBA i zato je Efes izdvojio toliki novac za njega.

Utisak je da je Micić i malo plaćen s obzirom na to kakav uticaj ima na igru Efesa i koliko je napredovao od kada je u klubu. Apsolutno najbolji igrač prošle sezone je ipak iza svog saigrača Larkina.

Slijede dva centra koji su obojica nekada igrala u Partizanu. Nikola Milutinov iz CSKA je četvrti najplaćeniji sa dva i po miliona dolara po sezoni, dok Jan Veseli prima 2,3 miliona u Fenerbahčeu.

Edi Tavares je najplaćeniji igrač Reala. Momak sa Zelenortskih Ostva prima dva miliona po sezoni, a on ima ugovor do 2024. godine sa madridskim klubom. On ima i klauzulu po kojoj može da ode u NBA. Još jedan igrač koji bi mogao u NBA je Nando de Kolo. On ima ipak važeći ugovor sa Fenerom i zarađuje 1,9 miliona dolara i jednako je bitan igrač za klub kao i Jan Veseli.

Osmi na listi je Tornike Šengelija iz CSKA koji zarađuje 1,8 miliona dolara slično kao i Kostas Slukas u Olimpijakosu odnosno Nik Kalates i Kori Higins u Barseloni.

Među velikim ugovorima su i oni koji je Armani potpisao sa Malkolmom Dilejnijem, Serhijom Rodrigezom i Nikolom Melijem, dok veliki novac za prilike evropske košarke dobijaju Tomas Ertel, Skoti Vilbekin i Sertač Šanli u Barseloni.

Igrači koji više nisu u najplaćenijih 10 su Aleksej Šved koji je došao u CSKA i više ne prima dva i po miliona godišnje kao u Himkiju, a i Serhio Ljulj više nije ni blizu zarade od dva miliona po sezoni u Realu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button