GRAND SLAMTENIS

Ože-Aljasim: Čestitam Karlosu, žao mi je zbog njega

Feliks Ože-Aljasim plasirao se u polufinale US Opena.

Mladi 21-godišnji kanadski teniser igrao je protiv tri godine mlađeg Španca Karlosa Alkarasa, koji je sredinom drugog seta predao meč.

Kada je Alkaras predao, Ože-Aljasim imao je 6:3, 3:1.

– Čestitam Karlosu na fantastičnom turniru i žao mi je zbog njega. Očekivao sam bitku, najbolje od njega. Nisam mislio da će predati, nesrećno je što se ovako završilo. Ono što je on uradio nikada niko nije u Open eri na US Openu. Može da bude ponosan i da ode odavde sa uzdignutom glavom. Turnir se za mene nastavlja i srećan sam što ću se boriti za finale – rekao je Ože-Aljasim.

Šta mu je rekao na mreži?

– Nije mnogo pričao. Ja sam mu rekao da mi je žao. Nisam ga pitao šta mu je, a nije mi ni on rekao. Rekao sam mu da je sjajan igrač, da mora da nastavi da gura i da igra ovako. Već je napravio mnogo. Nije bilo tu šta mnogo da se kaže.

Da li je vidio da je Alkaras povređen, po načinu na koji je igrao i kako se kretao?

– Nisam vidio. Možda malo na početku drugog seta. Nisam ni primjetio da je zvao fizioterapeuta. Ustao sam samo i htio da nastavim. Onda sam vidio da ga je zvao i primjetio sam da nešto nije u redu, ali nisam ništa vidio. Previše sam bio fokusiran na igru.

Slijedi duel protiv Danila Medvedeva.

– Igrali smo 2018. godine u Torontu. Tada je to bio sjajan meč. Imao sam brejk protiv njega, imao sam dobru šansu da pobijedim. Bio je to tijesan poraz – kaže Kanađanin.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 방콕 변마
Back to top button