BIHRUKOMET

OŠTRA OSUDA RS RS pokreće disciplinski postupak protiv Glamočića

Prvi čovjek Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević najoštrije je osudio postupak trenera RK Jedinstvo 2015 Uglješe Glamočića, koji je, kako navode, bez ijednog argumenta, uputio niz neprimjernih, vulgarnih i nekorektnih riječi prema službenim licima i predstavnicima RK Bijeljina. Zbog toga će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak.

Aktuelni šampioni Republike Srpske koji su ipak odustali od nastupa u Premijer ligi BiH zbog nemogućnosti da popune budžet remizirali su u prvom kolu Prve lige RS u Bijeljini (27:27), ali se Glamočić putem „fejsbuka“ okomio na na sudije Ivana i Marinka Anušića iz Prijedora.

– Primitivnim i uličarskim žargonom se obrušio i na Obrenka Miljkovića i Bogdana Rankića, dvojicu izuzetnih rukometnih radnika koji mogu da služe za primjer drugima. Uglješa Glamočić je tom prilikom spomenuo još dvojicu sudija Žujića i Mulalića iz Novog Grada, te je i prema njim iznio nekoliko nekorektnih, primitvnih i teških riječi koji ne dolikuju nikome, a posebno nekom ko radi kao rukometni pedagog. Žalosno je da jedan ovakav trener radi u klubu – navodi se u saopštenju koje je potpisao Umičević.

Doda je se da se nadaju da će se rukovodstvo Jedinstva 2015 ograditi od postupka Glamočića koji je zaslužio svaku osudu i „treba da bude adekvatno kažnjen“.

– Pogotovo kada se zna da su na svojoj fejsbuk stranici napisali da su zadovoljni igrom i rezultatom i nisu naveli nijednu primjedbu na sudije i ljude iz RK Bijeljina. Očekujemo da će se izviniti kako svim službenim licima koje je naveo u svom tekstu na fejsbuk stranici, isto tako i ljudima iz Bijeljine koji ničim nisu zaslužili ovakve pogrdne riječi koje im je uputio trener Brčaka. Sa svim što je uradio Glamočić, je sam sebi zatvorio vrata i stavio je pečat na trenersku karijeru kada je riječ o radu sa mlađim selekcijama Rukometnog saveza Republike Srpske – navedeno je u saopštenju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Fysio Dinxperlo
Back to top button