EVROPAKOŠARKA

Anđušić: Bez stresa i nervoze, iskustva imamo

Bek Monaka Danilo Anđušić kaže da je pobjeda nad Panatinaikosom u prvom kolu Evrolige (75:63) velika i značajna za sve u klubu.

Srpski bek upisao je 17 poena (1-4 za dva, 4-4 za tri za 15 min), skok i 2 asistencije.

– Nismo osećali stres i nervozu, pošto imamo mnogo igrača sa iskustvom na ovom nivou, spremili smo se. Ovo je velika stvar za sve u klubu. Nov smo tim, treba nam vremena da se upoznamo i da budemo bolji, ali možemo da napravimo dobre stvari ako nastavimo ovako – rekao je 30-godišnji Anđušić i dodao:

– Prošle godine, kada je osvojen Evrokup, Monako je bio poznat kao izvrstan defanzivni tim, to pokušavamo da budemo i ove sezone – da postižemo lake poene iz kontre i da imamo dobar protok lopte u napadu. Mislim da smo to uspeli sada i to treba da nam bude zaštitni znak. Hemija u timu je sjajna od starta priprema, što je takođe važno.

Trener Monaka Zvezdan Mitrović rekao je da je postojalo veliko uzbuđenje pred utakmicu.

– Zato smo morali da kontrolišem pritisak, na mentalnom nivou. Moji igrači su odigrali vrlo pametno, a moj tim je dobro analizirao Panatinaikosa, pogotovo u odbrani, uprkos tome što nismo imali mnogo vremena da se spremimo. Možda sam i malo iznenađen time kako smo dobili utakmicu – kaže Mitrović.

U sljedećem kolu, Monako gostuje Uniksu u Kazanju 8. oktobra.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button