BIHRUKOMET

Gračić uoči Sloge: Umor ne smije da bude izgovor, idemo po sedmu pobjedu

Rukometaši Borca od 16:30 časova dočekuje posljednjeplasiranu Slogu iz Gornjeg Vakufa i imaju odličnu priliku da zadrže prvo mjesto i maksimalni učinak.

Tome se nada i mlasi Amar Gračić, momak koji ima sve veću ulogu u timu Mirka Mikića kako sezona odmiče. Iako Banjalučani osjećaju posljedice zgusnutog rasporeda, on ne ostavlja dilemu pred okršaj u „Boriku“.

– Umorni jesmo da, ali to ikako ne smije da bude izgovor. Ne trazimo alibi za naredne izazove. Raspored nam je bio baš natrpan minulih petnaestak dana, što zbog putovanja, što zbog utakmica, ali vjerujem u svoju ekipu. Sve ćemo prebroditi kao kolektiv jer je to vrlina koja nas krasi. Želimo da upotpunimo ovo što smo do sada uradili i vjerujem da ćemo uspjeti – rekao je Gračić.

Iako je Sloga na poziciju kojoj se nije nadala pred start sezone, momak iz Maglaja respektuje rivala.

– Imamo i lijepu priliku da upišemo sedmu pobjedu koja bi izuzetno značila pred mini pauzu i predstojeća tri kola. Tabela ne pokazuje stvarnu snagu sloge jer je to vrlo respektabilna ekipa i sigurno da se neće unaprijed predati – rekao je Gračić.

Parovi osmog kola, subota: Borac m:tel – Sloga (GV) (16.30), Leotar – Vogošća (17), Sloga (D) – Gračanica (18), Iskra – Izviđač (18), Krivaja – Sloboda (19), Bosna (S) – Bosna (V) (20). U petak su igrali Gradačac – Konjuh 28:21.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button