BIHRUKOMET

VRANJEŠ PRED MAĐARSKU Mladi donijeli energiju, nadam se da smo sada pametniji

Rukometaše BiH sutra i prekosutra očekuju dvije jake provjere sa Mađarskom, a selektor Ivica Obrvan odlučio je da na pčetku pripremnog ciklusa za Evropsko prvenstvo pozive uputi na adrese mlažih momaka koji će imati priliku da se nametnu u Budimpešti.

Oni iskusniji poput Vladimira Vranješa smatraju da je to pun pogodak, te da je sa novim licima na treningu došla i nova energija koju treba iskoristiti na najbolji način.

– Selektor je pozvao dosta mlađih igrača, a oni su došli puni elana. Mi smo ekipa koja uvijek igra do posljednjeg atoma snage, mislim da će isto tako biti i u Mađarskoj koja je jedna od boljih reprezentacija na svijetu. Stvarno je dobro što za protivnika imamo tako jak tim. Pokušaćemo da iskoristimo šansu ako nam se ukaže – rekao je Vranješ.

Pivot Meškov Bresta sa nesterpljenjem očekuje nastup na drugom Evropskom prvenstvu u nizu nadajući se da je ekipa sa onog prvog ponijela dosta iskustva. Šampionat Starog kontinenta održaće se od 13. do 30. januara u Mađarskoj i Slovačkoj, a BiH će igrati u Bratislavi u grupi E sa selekcijama Švedske, Španije i Češke.

– Važno je da smo opet na završnici, među najboljim.  Nadam se da smo sada pametniji, da smo izvukli pouke. Grupa jeste teška, protivnici su možda kvalitetniji, ali i mi igramo rukomet u jakim klubovima. Oni možda jesu jači na papiru, ali svi igraju rukmet, možda njima bude jedan dan loš i mi ga iskoristimo da napravimo neku senzaciju – rekao je sjajni pivot Meškov Bresta koji je bio član idealne postave minulog kola Lige šampiona.

Zato je važno da već u utakmicama sa Mađarskom Obrvan stekne jasnu sliku ko od mlažih može da pomgne iskusnijim momcima koji godinama nose reprezentaciju. Prva utakmica je sutra u 17:15 časova, a atmosfera na tribinama će sigurno biti sjajna jer se baš utakmicom Mađarska – BiH svečano otvara nova dvorana u Budimpešti.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button