BIHRUKOMET

Dervenćani se nadaju da su ispucali sve malere

Rukometaši Dervente nisu na najbolji način počeli sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske, ali sudeći prema posljednjim informacijama, imaće čemu da se nadaju u nastavku.

Naime, u klub su se vratila dvojica momaka koja su ponikla u gradu na Ukrini, golman Ivan Komnenović, te Nikša Nikolić, pa će trener Milorad Bjelošević u nastavku imati dosta veći izbor igrača. Prije njih dvojice na isti korak se odlučio Dejan Stanković, koji je već igrao u pobjedi protiv Kotor Varoša. Dobra stvar je i što su momci koji su kuburili sa povredama sada spremni.

– Ne bih da zvuči kao alibi, ali jednostavno, povrede i nekompletnost su nas uništile, pogotovo u bekovskoj liniji. Sklopili smo prilično solidnu ekipu, čekali povratak Zvjezdana Sibinčića, ali su onda počele nedaće. Aleksa Starčević i Saša Dobrilović su odlučili da zbog privatnih obaveza odustaju od rukometa. Nakon dva kola povrijedio nam se Goran Zemunović koji je propustio tri utakmice, Goran Lukić je u istom periodu bio u izolaciji. Maksimović je povrijedio šaku nakon prvog kola, a Kovačević u trećem pokidao ligamente koljena … Jednostavno, sve je kranulo kako ne treba i teško da može gore – rekao je predsjednik kluba Slaven Šmulja.

Povratkom trojice momaka iz Prnjavora atmosfera je mnogo bolja na treninzima, a stigla je i prva pobjeda…

– Planiramo sa do zime skupimo još nekoliko pobjeda, a ako nas zaobiđu maleri soiguran sam da će drugi dio sezone biti mnogo bolji. Nijednu utakmicu nismo odigrali kompletni. Trudimo se da uradimo što više možemo do zime. Takođe, liga nije nimalo naivna, svi daju sve od sebe i posjeduju određen kvalitet za ovaj nivo takmičenja – rekao je Šmulja.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button