ATPTENIS

Sampras: Đoković je GOAT – takvog nećemo vidjeti ponovo

U debatu o tome ko je najveći teniser svih vremena uključio se i jedan od najboljih koji je ikad igrao “bijeli sport”, Pit Sampras.

Legendarni Amerikanac i njegov rekord od šest sezona na prvom mjestu ATP liste ove godine su skinuti sa trona, jer je Novak Đoković obezbijedio kraj sedme kalendarske godine na vrhu.

Zbog toga, ali i mnogih drugih parametara, Sampras smatra da je Srbin definitivno “GOAT”.

– Sedma godina, za njega, siguran sam da je to bonus na sve veliko što je ove sezone uradio. Ali, mislim da će to još više cijeniti tek kada postane stariji. Učinio je to u vrijeme kada je igrao sa velikanima poput Rodžera ili Rafe i borio se protiv sljedeće generacije tenisera na pravi način – sve u isto vrijeme – rekao je Sampras za “Rojters”.

– Mislim da je ono što je Novak uradio u prethodnih 10 godina, osvajanje najvećih turnira, to što je bio konstantan, završavao godinu sedam puta na prvom mjestu – za mene jasan znak da je on najveći svih vremena.

Đoković je prethodne nedjelje oborio novi rekord, osvojivši 37. Masters titulu u Parizu.

U Torinu se na Završnom mastersu bori za novi trofej, a počeo je pobjedom nad Kasperom Rudom (2:0).

– Ja sam bio ‘Taj’ toliko godina, a on je bio ‘Taj’ još više. Bio je još konstantniji, osvojio je više važnih turnira, čak i grend slemova. Mogao bih da nastavim da pričam o njegovoj karijeri. Mislim da nećemo vidjeti takvog ponovo – zaključio je Sampras.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button