KOŠARKA

Pešić odgodio skraćenje spiska, ne zna ko i kada dolazi

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić prinuđen je da pomjeri skraćivanje spiska, jer prosto ne zna ko će mu se pojaviti od igrača na sutrašnjem okupljanju.

Pred start kvalifikacija za Mundobasket i utakmice sa Letonijom u Beogradu i Belgijom u Monsu, Pešić je istakao brojne probleme sa odzivom igrača. Ne zbog njih već rasporeda Evrolige, Evrokupa, pa i nacionalnih šampionata. Mislio je na one kojima se poklapa raspored utakmica u Evroligi i još uvijek nije prelomio na koga će da računa.

To će da uradi u ponedjeljak na treningu reprezentacije, kako je otkrio.

– Svi smo za Srbiju, ali kada treba taj dan kažem “izvinjavam se nisam u mogućnosti’. To mislim i na Španiju, Italiju, kod svih. Obavili smo razgovore sa svim igračima. Postoji želja da dođu direktno posle utakmice. Fenerbahče igra u četvrtak sa Efesom, imamo dva ili tri kandidata, imamo razumevanje i Bajerna, Crvene zvezde i odmah po utakmici dođu u Beograd. Na nama je da procenimo da li ćemo tu želju da napravimo tu kombinaciju. Da Micić i Petrušev posle teške utakmice dođu – rekao je Pešić.

Naši navijači i KSS bi voleli da igraju poznata imena, da igraju najbolji, da istovremenu da budu najmlađi, da se igra atraktivno, šutiraju trojke sa pola terena, zakucava i na kraju da bude zlatna medalja.

– To nije kompaktabilno, nije moguće. Obzirom da u ovim kvalifikacijama da ne možemo da računamo na igrače iz Evrolige i NBA, tako je kako je. Možda nije loše, pod uslovom da pobedimo. Ako izgubimo onda ne valja ništa. Tu su i mladi igrači i iskusni i centri i bekovi, od svega po malo. A reprezentacija je uvek takva, nikad ne igraju najbolji već oni koji se između sebe najbolje slažu. Tako da za mene ova situacija nije ni tako loša – naglasio je.

On je pozvao predstavnike medija da se strpe i dan kasnije saznaju na koga će moći da računa.

Na preliminarnom spisku su se našli:

Vasilije Micić – Anadolu Efes

Filip Petrušev – Anadolu Efes

Ognjen Jaramaz – Bajern Minhen

Jovan Novak – Fuenlabrada

Dušan Ristić – Fuenlabrada

Miloš Teodosić – Virtus Bolonja

Nikola Rebić – Miteldojčer

Nemanja Nedović – Panatinaikos

Vanja Marinković – Baskonija

Dragan Apić – Zelena Gora

Dalibor Ilić – Igokea

Aleksa Radanov – Igokea

Balša Кoprivica – Partizan NIS

Aleksa Avramović – Partizan NIS

Uroš Trifunović – Partizan NIS

Nemanja Dangubić – Partizan NIS

Rade Zagorac – Partizan NIS

Alen Smailagić – Partizan NIS

Aleksa Uskoković – Crvena zvezda mts

Ognjen Dobrić – Crvena zvezda mts

Dejan Davidovac – Crvena zvezda mt

Nikola Jović – Mega

Nikola Đurišić – Mega

Marko Jagodić-Кuridža – Budućnost Voli

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button