FUTSAL

Slobodan Blagojević za SNM: Grb Borca nas obavezuje da jurišamo na vrh tabele!

Iza futsalera Borca su četiri kola. Učinak od dvije pobjede i dva poraza nikoga u taboru Banjalučana u potpunosti ne zadovoljava. Međutim, trener Borca Slobodan Blagojević podmladio je ekipu i ima jasan cilj da ovaj tim u narednom periodu napreduje iz kola u kolo, da bi pojačan sa par iskusnijih igrača došao u poziciju da se bori za plasman u Premijer ligu BiH.

– Liga je teža u odnosu na recimo pošlu sezonu. Zahvaljući Fudbalskom savezu Republike Srpske ovo sve izgleda mnogo ozbiljnije. U ovom sistemu takmičenja ima dosta dobrih ekipa, a to ranije baš i nije bilo tako. Nama u Borcu je malo nezgodno zbog tih putovanja. Ovdje na ovom dijelu smo samo Boračka i mi, sve ostalo su dalje destinacije, ali šta je tu je, konstatuje Blagojević.

Ambicije Borca u novoj sezoni?

– Mi zbog ovog grba koji nosimo imamo obavezu da idemo na najviši plasman, jasan je Blagojević.

Ono što se da primijetiti je da na utakmicama ima više publike nego prethodne sezone?

– Da, vraća se publika. Ljudi su se poželjeli futsala, sporta uopšte. Liga je kvalitetnija, pa i to naravno ima uticaja, konstatuje Blagojević.

Treba reći i to da je Borac najmlađa ekipa u ligi?

– Lično sam insistirao na dovođenju što mlađih igrača. Bolje da stvorimo svoj igrački kadar, jer nismo u stanju da stalno dovodimo nove igrače. Ali, to je i “mač sa dvije oštrice”, prosipamo i dosta bodova, promašujemo neke šanse, ali sve će to doći na svoje, optimista je Blagojević i dodaje:

– Nadam se da uz dva, tri starija i iskusnija igrača, odnosno pojačanja, mi imamo ekipu za vrh tabele, zaključio je Blagojević.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button