TENIS

Teniseri Srbije stigli u Madrid, Hrvati čekaju iza ugla

Teniseri Srbije doputovali su u Madrid, gdje će u četvrtfinalu Dejvis kupa igrati protiv selekcije Kazahstana.
Srbija je zahvaljujući pobjedi Rusije nad Španijom obezbijedila mjesto u nokaut fazi kao jedna od dvije najbolje drugoplasirane ekipe. Izabranici Viktora Troickog u ponedjeljak su otputovali iz Inzbruka u Madrid.
– Trenirali smo prvi put u Madridu. Proveli smo dan u putu, malo smo umorni. Naviijali smo u nedjelju uveče za braću Ruse svim srcem, uz puno sreće smo se našli u četvrtfinalu. Bilo je potrebno da se mnogo stvari poklopi da bismo prošli, to se i desilo. Nadam se da ćemo iskoristiti ovu šansu – rekao je Dušan Lajović.

Rival Srbiji u borbi za polufinale biće Kazahstan.

– Ekipa Kazahstana je odigrala jako dobro u prethodnoj fazi. Neće biti lako. Ali znamo šta su naše vrline na terenu i nadam se da ćemo uspeti da pobedimo, jer smo prethodna dva duela odigrali jako dobro – dodao je Lajović.

Srpski teniseri će svoj četvrtfinalni meč igrati u srijedu. Ukoliko budu uspješni, u polufinalu će igrati sa pobjednikom duela Hrvatska – Italija. Borba Vojo je iznenadio Lorenca Sonega, a Marin Čilić u ovim trenucima bodi protiv Janika Sinera u drugom meču i ukoliko slavi, “kockasti” će čekirati kartu za polufinale.

Preostala dva para su Rusija – Švedska (2. decembar, Madrid) i Velika Britanija – Njemačka (30. novembar, Inzbruk).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button