BICIKLIZAMTRKA BANJA LUKA-BEOGRAD

Bardijani drugi put na trci “Beograd – Banjaluka”

Čuveni italijanski biciklistički tim Bardijani drugu godinu zaredom učestvovaće na trci”Beograd – Banjaluka”, koja će biti održana u posljednjoj sedmici aprila 2022. godine.

Iako je do starta 16. izdanja najjače trke u regionu ostalo nepunih pet mjeseci, prijave ekipa uveliko traju, a među prvima koji su potvrdile dolazak su Italijani. Bardijani je pro kontinental tim sa tradicijom dugom četiri decenije. Sastavljen je od ponajboljih italijanskih vozača, a najveća zvijezda sigurno je Đovani Viskonti, trostruki šampion Italije, najbolji brdski vozač na Điru 2015. godine i pobjendik dvije etape na ovoj prestižnoj trci. Osim njega, u timu je još nekoliko provjerenih italijanskih biciklista, ali i talentovanih vozača koji sigurno predstavljaju budućnost biciklizma.

Direktor trke Vladimir Kuvalja srećan je zbog potvrde dolaska jednog od najboljih italijanskih timova u istoriji, a uporedo kaže da organizacija ubrzano radi na određivanju etapa 16. izdanja trke.

– Ono što za sada sigurno znamo jeste da će Beograd, Obrenovac, Bijeljina i Vlasenica ugostiti karavan. Imali smo pregovore i sa još nekoliko gradova među kojima je naravno i Banjaluka, pa vjerujem da ćemo do kraja godine imati kompletirane etape za narednu trku – rekao je Kuvalja.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button