BIHRUKOMET

Markota: Ako Borac dobije već je šampion

Trener rukometaša Slobode Siniša Markota sa mnogo respekta je pričao o sutrašnjem rivalu Borac m:telu u derbiju posljednjeg jesenjeg kola Premijer lige.

– Jako cijenimo Borac. Svi pokazatelji govore da se radi o najboljoj ekipi u BiH, koja se zasluženo nalazi na prvom mjestu. U svojim redovima imaju pet igrača koji se nalaze na širem spisku reprezentacije i ako nas sutra pobijede smatram da su već osigurali titulu, a ako mi pobijedimo, sve je ipak u njihovim rukama. Atmosfera je jako dobra i mi smo u dobrom nizu, ali nažalost bićemo oslabljeni neigranjem Anesa Bečića. Sport je takav da ne pobjeđuje uvijek najbolji. Mi ćemo učiniti sve da u “Mejdanu” dođemo do pobjede – rekao je Markota.

Kapiten Slobode Emir Suhonjić obećao je veliku borbu.

– Pred nama je derbi utakmica protiv ekipe koja je trenutno najbolja i s razlogom se nalaze na čelu tabele. Mi imamo pozitivan niz i nastojaćemo da ovu godinu zaključimo sa dobrom partijom i pobjedom. Ono što mogu da obećam u svoje ime i u ime ekipe da ćemo se boriti za svaku loptu i da ćemo ostaviti srce na terenu. Biće nam potrebna i velika podrška sa tribina, pa pozivam sve navijače da nas sutra podrže, a mi ćemo im pokazati borbu i nadam se da ćemo sa zvukom sirene zajedno slaviti – rekao je Suhonjić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button