KOŠARKA

Bogdanovićev saigrač: Želim da budem poput Jokića VIDEO

Košarkaš Atlante Džon Kolins izjavio je da bi u određenim segmentima volio da bude igrač kakav je centar Denvera Nikola Jokić.

Kolins je gostovao u podkastu Džej Džej Redika koji ga je upitao kako zamišla sebe kao igrača kroz pet godina.

– Jedan od mojih omiljenih igrača za gledanje je Jokić zbog toga što je strpljiv. Ne da hoću da budem Jokić, ali voleo bih da igram sa tim strpljenjem. Da vidim stvari prije nego što se dese, da čitam igru, to je ono što želim. Mogu da trčim, kucam, pogađam otvorene šuteve, sve je to super. Ali hoću da budem košarkaški genije, da pomognem svom timu da pobijedi na taj način – izjavio je Kolins.

Na to je Redik dodao da nema mnogo igrača sa odličnim atletskim predispozicijama koji tako razmišljaju, te nemaju plan za karijeru kada više nemaju fizičku nadmoć.

– Vidim mnogo visokih igrača koji su umešni sa loptim. Kada vidite na primjer Lamarkusa Oldridža, on je ostao u ligi zbog toga. Pogađa trojke, igra u reketu, solidan je u odbrani kada uračunamo u kojoj je fazi karijere. Sposobnost da ostanete u ligi zbog onoga što možete sa loptom je važna. Možete da ostanete dugo, ukoliko shvatite kako da igrate na pravi način – zaključio je igrač “jastrebova”.

Kolins je u ligi od 2017, a od tada u prosjeku bilježi 16,7 poena uz 8.4 skoka.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button