RUKOMET

SKANDAL: NAMJEŠTALJKA U LIGI ŠAMPIONA – 19 situacija sporno?!

Veliki skandal mogao bi da potrese evropski rukomet, jer postoje sumnje da je jedna utakmica Lige šampiona za muškarce namještena!

Kako prenosi specijalizovani portal “Handbollskanalen”, pored meča na kojem su uočene sumnjive promjene kvote, postoje nagovještaji da je još nekoliko utakmica najboljih evropskih klubova namješteno.

Sporna utakmica odigrana je u toku tekuće sezone, odnosno u jesen 2021. godine. Iako se ne navodi konkretno koji je meč u pitanju, postoje naznake šta je privuklo pažnju.

Kao što je slučaj i u drugim sportovima, nepravilnosti se najčešće primjete prema padu ili rastu kvota na pobjedu određenog tima. U ovom slučaju je kvota na pobjedu domaćeg tima za samo dvadesetak minuta drastično pala, iako nisu stigle informacije da će gosti izvesti rezervni tim ili da imaju probleme sa povredama.

Takođe, u posljednjim trenucima pred meč pomjerala se granica za “hendikep”, pa je ona sa 2,5 postala čak 5,5 golova. To znači da je tim A morao da pobjedi sa šest golova razlike kako bi njihov trijumf bio “čist” i na kladionici.

Upravo to se desilo, iako je protivnički tim ozbiljno ušao u utakmicu. Sve do poluvremena su uspijevali da pariraju favoritu, ali je u drugom dijelu domaća ekipa napravila šest golova prednosti – dovoljnih za dobitak.

Kako navode kladioničarski izvori tog specijalizovanog sajta, u drugom dijelu meča primjećeno je čak 19 sumnjivih situacija, a gosti su išli iz greške u grešku i uopšte nisu ličili na ekipu koja može da izvuče pozitivan rezultat protiv favorita. Kao sumnjivi detalji u ovom slučaju navode se neprecizna dodavanja u fazi napada, loše trčanje u odbranu pojedinih igrača, pa čak i tajm-aut koji je gostujući tim tražio dok je stizao prednost protivnika.

Pored ove utakmice, za koju dobro upućeni tvrde da postoje čvrsti dokazi da je nameštena, pretpostavlja se da su još barem dva meča u nekim drugim takmičenjima namještena. Jedna od tih utakmica je u ženskoj konkurenciji, ali ne postoji više detalja o samom meču.

(mondo)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button