BIHRUKOMET

MOŽE I OVAKO Trening prijateljstva djevojčica iz Gračanice i Banjaluke!

U vremenima kada nažalost preovladavaju mračne vijesti iz svih sfera života, pa nerijetko i sporta, evo i jedna pozitivna. Naime, ekspedicija Ženskog rukometnog kluba Borac sačinjena od prvog tima, ali i mlađih kategorija danas gostuje u Gračanici, tačnije Brijesnici Velikoj kod sportskih prijatelja iz ŽRK Barbies.

Aktuelne šampionke BiH održale su pokazni trening “barbikama”, dok su djevojčice nižih uzrasta oba kluba imale zajednički trening. Svojevrsni festival rukometa i prijateljstva pravo je osvježenje, a direktor Banjalulčanki Darko Savić imao je samo riječi hvale za domaćine.

– Način na koji smo dočekani vrlo me je dirnuo. Aplauz kada smo ušli u dvoranu, susretljivost domaćina, pozitivna energija i nasmijana lica djevojčica nešto je što ću zaisata dugo pamtiti. Veliko hvala Mevludinu Šabiću koji nas je ugostio na sjajan način. Otvroili smo jednu novu stranicu našeg prijateljstva koje ćemo pažljivo čuvati i njegovati u godinama koje dolaze – rekao je Savić.

“Barbike” su klub koji okuplja samo djevojčice, a zaposleni u klubu su krenuli pravim putem – polaznice su naučile osnove rukometa, pa imaju sjajnu bazu koja se nadgrađuje stručnim i napornim radom. Ipak…

– Pitam se zašto ovakav projekat nema adekvatnu podršku. Za ovoliki broj djevojčica koje treniraju rukomet je sevap obezbijediti dvoranu, a oni svakodnevno putuju 20 kilometara kako bi trenirali. Nadam se da će odgovorni u opštini Gračanica riješiti ovaj problem, a našim prijateljima odajem priznanje za upornost. Siguran sam da neće odustati ma koliko prepreke bile visoke i teške – rekao je Savić.

U goste se ne ide praznih ruku, pa je Savić poklonio deset knjiga Svetlane Cece Kitić, a domaćini su mu uručili umjetničku sliku. Polaznice škole rukometa iz Gračanice u dva navrata su bile gošće na utakmicama “osica”, a danas je pao dogovor da će i u narednim mjesecima organizovati zajedničke akcije. Svaka čast!

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Web Hosting
  2. Povratni ping: h&k
Back to top button