KOŠARKA

Odlična igra Žocovog tima: Partizan bez milosti, Hamburg bez šansi

Košarkaši Partizana trijumfalno su nastavili 2022. godinu.

Četa Željka Obradovića ostvarila je novi ubjedljiv trijumf u okviru Evrokupa, a u “Pioniru” je ovoga puta kapitulirao njemački Hamburg, 102:77.

Najefikasniji u redovima crno-bijelih bio je Matijas Lesor sa 22 poena, a pratili su ga Zek Ledej sa 18, Kevin Panter sa 15 i Balša Koprivica sa 13 postignutih poena.

Sa druge strane, u redovima gostiju istakao se Robin Kristen sa 20 poena na svom kontu, a solidnu podršku imao je u Kejlebu Houmsliju koji je dodao 14.

Od samog starta silovito je krenula ekipa koju sa klupe predvodi Željka Obradovića, silno motivisana da dokaže Nijemcima koliko je jasna razlika u kvalitetu između dva tima. Svoj ritam na samom startu uhvatio je Kevin Panter, koji je svojim pogocima sa distance bio jedan od glavnih pokretačkih snaga Partizana u ranoj fazi utakmice, sve dok mu se nije priključio Matijas Lesor. Francuski centar radio je sve u većem delu prvog poluvremena, a sa dva zakucavanja nakon rolinga digao je atmosferu u “Pioniru” do usijanja. Svoju brzinu koristio je Dalas Mur probijavši nemoćnu odbranu Nijemaca, dok je u momentima kada se u napadačku produkciju uključio i Zek Ledej, Partizanova razlika otišla na velikih plus 20, a tim rezultatom završena je prva četvrtina u Beogradu, 34:14.

Ukoliko su u prvoj četvrtini crno-bijeli “ukrali” šou Nijemcima, predvođeni fenomenalnim Lesorom i Panterom, gosti iz Hamburga su u drugoj četvrtini definitivno znatno bolje uhvatili napadački ritam, predvođeni sjajnim Kejlebom Houmslijem. Druga dionica startovala je nesportskom ličnom greškom Kuruksa, koji je prilikom jednog duela faulirao Kristena, a sve je moglo da eskalira i ozbiljnijim incidentima, što se na sreću nije dogodilo. Druga petorka Partizana u tim momentima preuzimala je primat nad utakmicom. Nekoliko dobrih poteza imao je mladi centar Balša Koprivica, a sitnim rolama su mu se u tim trenucima pridružili Jam Madar i Gregor Glas. Ipak, napadačka produkcija gostiju iz Njemačke znatno se popravila u drugom kvartalu, pa je u momentima kada su Houmsli i Kristen uhvatili svoj ritam Obradović na teren morao vratiti najjače adute. Tu se nastavila situacija iz prve četvrtine, Kevin Panter nastavio je da vodi palicu igre Partizana, a pridružio se i Zek Ledej, koji je sa nekoliko dalekometnih hitaca, računajući i onaj u posljednjim sekundama prvog poluvremena, doveo Partizan do najubjedljivije prednosti na meču, 65:41.

Treća dionica za crno-bijele krenula je u istom maniru kao i dosadašnji dio meča. Matijas Lesor nastavio je gdje je stao, pa je sa nekoliko vezanih dobrih poteza jako brzo došao do kote od 22 poena. U nekoliko situacija svoje napadačke sposobnosti ponovo je demonstrirao Kevin Panter, dok je hajlajt treće dionice izveo Zek Ledej, koji je u momentima kada je bilo evidentno da ne može da stigne jednu od lopti koja je odlazila u aut odlučio da se baci po nju, nakon čega je završio u zapisničkom stolu. Sjajan potez Partizanovog krilnog centra ovacijama sa tribina pozdravili su navijači, dok mu je u istom trenutku prišao i trener Obradović, koji ga je pohvalama nagradio za požrtvovanje koje je prikazao prvi velikoj razlici za svoju ekipu.U redovima gostiju ponovo se dobrim potezima isticao Kejleb Houmsli, koji je sa punim pravom, uprkos lošoj šuterskoj večeri, opravdao epitet jednog od najboljih napadača u drugom po rangu najjačem takmičenju u Evropi. Nekoliko dobrih poteza od Alekse Avramovića i Balše Koprivice stavili su tačku na još jednu dionicu koju je dobio Partizan, 85:53.

Četvrta dionice krenula je nešto sporije na obe strane. Rodions Kurucs je sa nekoliko dobrih poteza dao nadu navijačima Partizana da će od njega u nastavku sezone moći da očekuju znatno bolje partije nego što je to slučaj do sada, dok su sa druge strane gosti ih Hamburga nastavili ga šutiraju jako dobro van linije za tri poena. Sredinom posljednjeg kvartala crno-bijeli su imali blagi pad u igri, gdje se na neka loša rješenja u napadu nadovezalo par grešaka u odbrani, što je u dobroj mjeri znalo da razljuti Željka Obradovića. Ipak, to nije predstavljao veći problem da košarkaši Partizana mirno privedu utakmicu kraju i upišu novu ubjedljivu pobjedu u kalendarskoj 22. godini, odnosno osmu u Evrokupu iz deset susreta.

Vremena za slavlje nema, pošto crno-bijele već za dva dana očekuje odigravanje zaostalog meča u okviru ABA lige protiv ekipe Mege, dok će dva dana kasnije rival Partizanu biti zagrebačka Cibona.

(Blic Sport)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

4 Comments

  1. Povratni ping: Buy Denmark medicine
  2. Povratni ping: unicvv shop
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button