EVROPAKOŠARKA

OSTENDE ZALEDIO LAKTAŠE: Ništa od TOP 16 Lige šampiona!

Igokea nije uspjela! Imali su “Igosi” vođstvo u seriji od 1-0, prednost domaćeg terena u majstorici i velikih plus 11 u posljednjoj četvrtini iste, ali nije im bilo dosta, jer se Ostende na volšeban način vratio u igru, serijom 18:0 zaledio sve u Laktašima i slavio pobjedu 83:77 i ukupnim rezultatom 2-1 u seriji izborio TOP 16 fazu Lige šampiona!

Domaći su bili u vođstvu gotovo čitavim tokom susreta do posljednjeg perioda igre. Međutim, Ostende je uvijek bio tu negdje. Na poluvrijeme se otišlo s prednošću Igokee 43:39.

U trećoj četvrtini Igokea je u dva navrata imala i maksimalnih plus 12, ali na kraju je taj period pripao Ostendeu 19:18. U posljednjih 10 minuta, dva potpuno različita izdanja Igokee. U prvih pet bili su odlični a onda je uslijedio nevjerovatan pad, nisu dali koš gotovo pet minuta što su iskusni gosti iskoristili i već pomenutož serijom 18:0 došli do velike pobjede.

Amerikanci But i Rendolf sa 24, odnosno 22 poena predvodili su Ostende do trijumfa. Kod Igokee Stivens je bio najefikasniji sa 19 poena, dok je Voler dodao 15.

Igokea je završila takmičenje u Ligi šampiona, dok Ostende nastavlja u TOP 16 fazi. Igraće u grupi K, gdje su poznata poznata još dva dva učesnika. To su Unikaha i Kluž, a osim Belgijanaca, tu će igrati još i pobjednik iz meča Hapoel Jerusalim/Lavio Megabolt.

Izraelci u pobjedama trenutno vode 1-0 (95:70), a drugi meč na programu je 25. januara.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 늑대닷컴
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button