KOŠARKAREGION

Junaci Holins i Ivanović, Zvezda preokretom u Ljubljani učvrstila prvo mjesto

Košarkaši Crvene zvezde napravili su veliki preokret u posljednjem minute meča na gostovanju Cedevita Olimpiji (83:82) i učvrstili se na vrhu tabele ABA lige!.

Činilo se da će derbi 17. kola pripasti domaćim, ali je Ostin Holins pogodio trojku, pa udario blokadu, da bi Nikola Ivanović iskoristio oba slobodna bacanja. Olimpija je imala sedam I po sekundi za napad, ali je Jogi Ferel promašio trojku uz zvuk sirene.

Meč u ljubljanskim “Stožicama” bio je veoma neizvjestan od početka do kraja. Cedevita Olimpija je meč otvorila sa tri vezane trojke bez promašaja, ali je Zvezda igrom pod obručima držala priključak.

Ipak, na nekoliko minuta ga je izgubila i domaćin je sa nekoliko lakih poena u tranziciji i dobrom sekvencom Jake Blažiča pobjegao na 27:18. To je bilo “kratkog daha” pošto je u Zvezda odgovorila zatezanjem odbrane i serijom od čak 14:1, pa je krajem prve i početkom druge dionice preokrenula i povela rezultatom 32:28.

U drugom kvartalu su se probudile defanzive na obe strane, pa smo vidjeli daleko manje poena, a egal je potrajao do odlaska na veliki odmor – 43:43.

Prerano su do tri lične greške došli Ognjen Dobrić i Nikola Kalinić, što svakako jeste predstavljao problem za crveno-bele pred nastavak susreta.

Ali, Kaliniću nije smetalo da treću četvrtinu otvori sa 10 vezanih poena i tako Zvezdi donese razliku od sedam poena. Održavao je srpski tim vođstvo u narednih nekoliko minuta, ali je pred sam ulazak u posljednju dionicu domaćin uspio da se vrati i unese potpunu neizvjesnost. Imali su Slovenci sve u svojim rukama, ali je Zvezda pokazala kvalitet i stigla do 14. Pobjede uz samo jedan poraz. Olimpija je na omjeru 9-6. Holins je odigrao ponajbolji meč u sezoni postigavši 18 poena uz već opisanu sekvencu u finišu, dok je Nejt Volters postigao 14 uz pet asistencija. Kod domaćih je najraspoloženiji bio nekadašnji član Zvezde Jaka Blažič sa 21 poenom.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button