KOŠARKA

Čović o budžetu i bananama: Revolucija za 10-15 dana

Prvi čovjek KK Crvena zvezda Nebojša Čović bio je gost TV Prva.
On je u Jutru pričao o aktuelnom delu sezone, kao i budžetu i koliko je korona virus uticao na ekipu.

Crvena zvezda je poslije tronedjeljne pauze poražena od Asvela u Evroligi, dok je dobila ABA derbi sa Cedevita Olimpijom u Ljubljani.

-Imamo situaciju u kojoj su svi vakcinisani, čak i po tri puta, ali se obnovila korona. Imali smo 15 zaraženih, nismo trenirali, a onda . I kada dobijemo negativni test ne idemo sa treningom, već se ide na kompletna testiranja i ako prođe. Izgubilo se iz ritma, videlo se protiv Asvela, čak i djelimično protiv Cedevita Olimpija. Zadržali smo pol poziciju, sa velikim šansama da ostanemo tu do kraja regularnog dijela. Cilj je da odbranimo titulu u ABA ligi – počeo je Čović.

Da li korona virus utiče na regularnost takmičenja?

-Apsolutno. Setite se kada je bila prva godina korone. Svako pomeranje je direktan ili indirektan uticaj na regularnost. Automatski je pala forma, menja se raspored… Jeste kako nama, tako i svima, i to je neki okvir regularnosti –
On je indirektno poslao poruku podgoričkoj Budućnosti i dotakao se imidža ABA lige.

Govorimo o imidžu lige o kome smo pričali 2018. godine kada je Zvezda doživela sve što je bilo u Podgorici. Tada sam čak i od beogradskih medija bio prozivan da Zvezda to radi. Vrlo problematični su ljudi ušli u sport, da ne spominjem banane… Urušena je regularnost između klubova i ponavlja se iz sezone u sezonu. Jasno ćemo iznositi stav. Podmetnuta je priča o sukobima interesa, imamo Igokeu i Borac, Budućnost i Studenstki centar, derbi po bananama. Regionalna liga podiže kvalitet nacionalnih liga i daje prohodnost u evropska takmičenja, potrebna je, ali moraju da važe pravila fer-pleja, i finansijskog – rekao je.

Najavio je da će klub sa Malog Kalemegdana napraviti, kako je rekao revolicionaran potez, i objaviti finansijske podatke.

-Objavićemo određene podatke kako se finansiramo i kakvi su okviri naših ugovora. Za poslednje četiri sezone prosečno trošili smo 2,4 miliona evra. Jedan igrač u Evroligi u nekim klubovima. Od države imamo 35, 40 odsto budžeta – poručio je Čović, koji je nedavno dobio novi petogodišnji mandat, ali nije siguran da će ga odraditi do kraja.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button