RUKOMET

KOŠTALE IH KALKULACIJE Španci udarili šamar Danskoj i plasirali se u finale

Rukometaši Španije savladali su Dansku u prvom polufinalu Evropskog prvenstva i plasirali se u veliko finale, gotovo mimo svih očekivanja – 29:25.

Mnogi će reći da se Dancima vratilo na najgori mogući način za kalkulaciju u meču sa Francuskom, kada su prema mišljenju mnogih, namjerno izgubili kako bi birali rivala u polufinalu. Izabrali su Špance i – pogriješili. Nije se tako činilo u prvih 30 minuta, jer su kontrolisali igru i rezultat, ali su ih u drugom Španci u potpunosti zaustavili i nadmudrili. Perez de Vargas činio je čuda na golu, izludio lijeva kruila Danske, a njegovi saigrači su sve to materijalizovali u napadu, te onemogućili šampione svijeta da ujedine titule.

U napadu je nezaustavljiv bio Aleks Aneljo koji je postigao čak 11 golova, a odličan je bio i Đoan Kanjeljas. Sa druge strane, Dance je dugo u životu držao Mikel Hansen (osam golova), ali je i njega zaustavio fantastični de Vargas. Španci će, dakle, braniti zlato osvojeno prije dvije godine, a rival ću finalu će im biti pobjednik meča Švedska – Francuska (20.30).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Get Source
Back to top button