KOŠARKA

TRKA S VREMENOM Koliko će skupo košarkaše BiH koštati Čolanova samovolji?

Kako je iz FIBA stigao negativan odgovor na zahtjev iz KS BiH da pod plaštom bezbjednosne situacije odgode meč u Litvaniji, počela je trka s vremenom košarkaša BiH da stignu Viljnus.
Kako predstavnici iz KS RS nisu bili ni uključeni u cijeli slučaj, a pitanje je koliko su i ostali članovi UO KS BiH, ponovo se može reći da je ideja o neodlasku u Viljnus zajedničkim čarterom sa reprezentacijom Litvanije, ideja Smera Čolana.
Generalni sekretar KS BiH ima toliko gafova u dosadašnjoj karijeri, ali kao da se trudi da nadmaši sam sebe.
Iz FIBA su na adresu KSBiH stigle prijetnje ozbiljnim kaznama pa i potencijalnim izbacivanjem iz kvalifikacija ukoliko se ne doputuje na utakmicu u Viljnus.
Na svu sreću, većina igrača je u Sarajevu još uvijek i stavili su se savezu i selektoru Vedrana Bosniću na raspolaganje.

– Dobili smo sigurnosne garancije od Košarkaškog saveza Litvanije i FIBA čija su službena lica već u Viljnusu. A od Ministarstva spoljnih poslova BiH smo dobili preporuku da možemo otpuzovati i osjećati se sigurno – rekao je za N1 Sarajevo portparol KS BiH Hajrudin Prolić.

Dodao je da se teenutno traži način i čarter let kako bi eventualno stigli na utakmicu.

– Još uvijek ne znamo da li ćemo uopšte dobiti priliku da otputujemo. Još ne znamo u kojem igračkom kadru bismo mogli nastupiti u Viljnusu. Jer se dio naših košarkaša već vratio u svoje klubove. U svakom slučaju bez sumnje ko god bude tu na okupu, ostaviće srce na terenu u Litvaniji. Bitno je naglasiti da je u ovom trenutku najvažnije da izbjegnemo teške sankcije koje bi košarka BiH pretrpila u slučaju nepojavljivanja na utakmici u Litvaniji. Zbog toga činimo sve da bismo u jako tijesnom vremenskom peirodu organizovali put u Litvaniju – dodao je on.
Bez treninga, košarkaši će u nedjelju ujutru, nadaju se u savezu, čarter letom otputovati za Litvaniju i nakon kratkog odmora izaći na pareket da igraju meč (nedelja, 20.30).
Odavno napisano: Gdje prestaje logika počinje BiH!

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트
  2. Povratni ping: Research
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button