BIHRUKOMET

Rukometaši Borca spremni za tromeč protiv Sloge iz Doboja

Rukometaši Borca uspješno su nastavili takmičenje u šampionatu, a već sutra ih očekuje četvrtfinalni duel u Kupu BiH. Rival je dobojska Sloga. Banjalučani će u samo osam dana tri puta odmjeriti snage sa Dobojlijama. Crveno-plave i Slogu za vikend će na istom mjestu odmjeriti snage u meču Premijer lige BiH, a naredne srijede Sloga će biti domaćin u revanš meču četvrtfinala Kupa BiH.

– Kao i uvijek, fokus će biti na naše izdanje, mnogo više nego u nekim ranijim sezonama. Zna se šta ovaj grb nosi, na svakoj utakmici mora se ići na pobjedu, pa tako i na ovoj. Najvažnije je da pružimo svoj maksimum i odigramo onako kako znamo. Otežavajuća okolnost, možda ne u ovoj prvoj utakmici, ali svakako u narednih desetak dana, je što tri puta igramo sa istim protivnikom. Teško je u tri vezane utakmice odigrati kvalitetno, što nam je jedan od mini-ciljeva u ovom periodu. Pokušaćemo da dignemo nivo naše izvedbe, energetski i trkački da dobro izgledamo, da pokušamo dizati defanzivu iz utakmice u utakmicu, tj. generalno da ostanemo na nivou na kojem smo bili do sada, rekao je trener Borca, Mirko Mikić i dodao:

– Stanje u ekipi je zaista dobro i nadam se da neće biti nekih promjena. Tokom priprema imali smo problema sa rovitim igračima. Nikola Malivojević ima stomačnih problema i vjerovatno neće biti u sastavu, ali bitno je da su se oporavili igrači koji su imali sportske povrede. Osim njega, te od ranije ozbiljnije povrijeđenih Amara Gračića i Nemanje Milovca, biće svi na raspolaganju, zaključio je Mikić.

Srednji bek Marko Lukić hvali atmosferu u timu, koja je na visokom nivou od samog starta, kako sezone, tako i priprema za drugi dio prvenstva.

– Atmosfera u ekipi je odlična. U subotu smo imali teško gostovanje u Gradačcu i ta utakmica nas je poprilično energetski iscrpila. Međutim, spremili smo se dobro za Slogu. Iako se igra tri puta zaredom protiv istog protivnika, želja nam je da što bolje odigramo. Ne razmišljamo o zalihi golova, treba da mislimo samo na našu igru i iz utakmice u utakmicu igramo bolje, a rezultati će doći, jasan je Lukić.

Desno krilo Luka Perić spreman je za tromeč sa Slogom, a ovom prilikom pozvao je i sve navijače da ispune Borik.

– Želja nam je da ispravimo greške koje smo imali u Gradačcu, te da naučimo nešto iz njih. Nastojaćemo da pred našom publikom pružimo što kvaliteniju partiju, pogotovo jer je prva domaća utakmica u ovoj polusezoni. Idemo na pobjedu, da damo sve od sebe i pošaljemo jasnu poruku svim ekipama u BiH da neće moći da igraju s nama. Pozivam sve simpatizere kluba da nam sutra u velikom broju pruže podršku, koja nam je potrebna. U svakoj utakmici želimo da igramo pred što više ljudi i punom dvoranom, istakao je Perić.

Utakmica Borac – Sloga igra se sutra u dvorani Borik sa početkom u 17.00 časova. U ostalim susretima četvrtfinala Kupa BiH sastaju se: Bosna (Visoko) – Sloboda (Tuzla), Gračanica – Izviđač, Bosna (Saraevo) – Sloga (Gornji Vakuf/Uskoplje).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button