BIHRUKOMET

ŽRK BORAC: Zanima nas samo prolazak dalje i sportski aspekt utakmice!

Rukometašice Borca u borbi za plasman među četiri najbolje ekipe u Kupu BiH odmjeriće snage sa Hadžićima, a prvi meč na programu je u sutra u Boriku. Direktor Osica Darko Savić istakao je da se nada kako su zaboravljena dešavanja sa prošlog meča ovih rivala, kada su iz Hadžića bile usmjerene otrovne strelice ka Banjalučankama, a iz grada na Vrbasu stigao gospodski odgovor.

– Žrijeb je tako odlučio, mislim da je ovo finale prije finala. Nakon teške utakmice u Ljubuškom, gdje smo ostali neporaženi, pokušaćemo u skraćenom rosteru da pružimo maksimum. Nadam se da su dešavanja sa prošle utakmice iza nas. Dočekaćemo ih kao sportske prijatelje i nadam se da će utakmica biti lijepa za gledanje. Igramo nakon meča Borac m:tel – Sloga, tako da se nadam da će biti i dosta publike. Želja nam je da djevojke dobiju maksimalnu podršku, jasan je Savić.

Trener Banjalučanki Rade Unčanin kuburi sa povredama, tako da u sutrašnjem meču neće imati na raspolaganju sve rukometašice.

– Utakmice protiv Hadžića uvijek su donosile preokrete. I mi smo pobjeđivali njih u Hadžićima, i oni nas u Banjaluci. Nadam se da će meč biti na visokom nivou i da će proteći bez problema. Hendikepirani smo. U subotu nam se protiv Izviđača povrijedila Anđela Stojanović, takođe i Helena Ćurić je rovita, ali i djevojke koje su do sada imale manju minutažu, odigrale su odlično. U Ljubuškom smo osvojili bod koji nam na kraju može mnogo značiti, pogotovo što je i ekipa Hadžića pobijedila Grude. Ta pobjeda govori da su one spremne i sigurno nam neće biti jednostavna sutrašnja utakmica. Imamo snage i motiva da pobijedimo, djevojke su spremne i bez obzira što nemamo dovoljan broj igračica vjerujem da ćemo biti spremni, rekao je Unčanin i dodao:

– Kup je specifično takmičenje. To je najbolje pokazala ekipa Knežopoljke, koja je u osmini finala pobijedila Izviđač u Ljubuškom. To je 60, odnosno 120 minuta inspiracije. Nekada šest-sedam golova razlike ne mora da znači konačnu pobjedu, a nekada dva-tri gola mogu biti dovoljna. Naše ambicije, bez obzira na povrijeđene igračice, su da se plasiramo među četiri najbolje ekipe i učestvujemo u fajnal-foru.

Kapiten Borca Jovana Novaković u Ljubuškom je postigla gol za remi dvije sekunde prije kraja.

– U goste nam dolazi kvalitetna ekipa, veliki smo rivali. Startovali su pobjedom i pokazali da spremno dočekuju nastavak sezone. Jeste da nam fale četiri startne igračice, ali spremne smo da nastavimo marljivo raditi i da pružimo veliki otpor. Nadam se da će rezultat ići nama u korist, mada ima i druga utakmica. Mislim da samo našim radom i borbom možemo doći do uspjeha, optimista je Novakovićeva.

Utakmica Borac – Hadžići igra se sutra u dvorani Borik sa početkom u 19.00 časova. U ostalim susretima četvrtfinala Kupa BiH sastaju se: Zrinjski – Krivaja, Knežopoljka – Grude i Mira – Ilidža.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button