ODBOJKA

Gajić pred finale: Trofej naša najveća motivacija

Odbojkašice Bimal Jedinstva sutra imaju priliku da osvoje 13. trofej Kupa BiH, jer su veliki favoriti u duelu sa najvećim rivalom BL volejom, posebno što će Banjalučanke dočekati u svojoj dvorani u Brčkom.

Čak i da je poprište borbe za pehar u nekom drugom gradu, kvalitet, forma, rezultati iz ove sezone, ali i prethodnih, te pobjednički mentalitet nametnuli bi “princezama” istu ulogu. Svjesna je toga i jedna od iskusnijih aduta Brčanki Ana Gajić, koja je učestvovala u osvajanju posljednjih šest trofeja u najmasovnijem takmičenju. Gačanka priznaje da konstantno pobjeđivanje ponekad postane monotono, ali da motiva ne nedostaje kada se stigne do borbe za krunu.

– Zaista je teško zadržati motivaciju na maksimumu. Nekad tokom sezone dođe i do pada pa neke utakmice možda i ne odigramo na svom nivou. Ali krajnji rezultat u regularnom dijelu prvenstva gdje imamo 18 od 18 pobjeda je dovoljan pokazatelj da nam to ipak ide od ruke. U našem klubu se na početku svake sezone postave tri osnovna cilja, a to su tri pehara. Prema tome svako polufinale i finale probude u nama onu iskru koja je potrebna da se još jednom popnemo na vrh, odnosno da ga ne prepustimo nikom drugom. Sama pomisao da branite nešto što već dugi niz godina pokušavaju da vam preotmu dovoljan su razlog da odigramo na nivou mogućnosti – rekla je Gajićeva za “Glas Srpske”.

Minule sezone BL volej je bio vrlo blizu da prekine dominaciju Jedinstva u prvenstvu, ali je ispustio prednost u finalnoj seriji. Banjalučanke ove sezone igraju nešto lošije, ali je utisak da su u minulih mjeseci uhvatile ritam i podigle formu.

– Dobile smo ih tri puta ove sezone prilično lako, što znači da ono što radimo i kako igramo protiv njih i te kako ima efekta. Vrlo su borbene, jako dobro igraju u polju pa se moramo potruditi da osvojimo što više poena iz prvog napada, da bismo izbjegli duge poene. To je neki put do cilja, a ostale naše prednosti i mane rivala ne bih da otkrivam, iako sve znamo jedni o drugima – rekla je najbolja sportistkinja Srpske za 2017. godinu.

Obje ekipe su u pauzi između dvije sezone pretrpjele promjene u igračkom kadru, ali su “princeze” bezbolnije popunile redove.

– Neke djevojke su otišle, neke su se vratile, tu su i mlade snage. Ipak, rezultati pokazuju da su naš ritam, ali i naši ciljevi, ostali isti – zaključila je Gajićeva.

Liga dosta slabija

Sjajni srednji bloker idealan je sagovornik i na temu kvaliteta odbojke u BiH. Reprezentacija je napravila iskorak, ali prema njenom mišljenju, klubovi stagniraju ili nazaduju.

– Liga je ranijih godina bila dosta jača. Ovo je možda jedna od najslabijih u posljednjih desetak sezona. Kada unaprijed znaš da ćeš većinu utakmica pobijediti, teško je naći motivaciju. Sa druge strane, manje je stresno, jer je lakše doći do trofeja – iskrena je Gajićeva.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 토렌트 사이트
Back to top button