OSTALI SPORTOVI

Abramovič našao sigurnu luku za jahtu vrijednu pola milijarde evra

Vlasnik Čelsija i ruski milijarder Roman Abramovič nalazi se u ozbiljnom problemu nakon što mu je u Engleskoj zamrznuta imovina, a njemu onemogućeno da upravlja klubom, niti da ga proda.

Gotovo sve je Abramoviču ostalo u Engleskoj, izuzev luksuzne jahte Solaris, vrijedne 500 miliona evra.

Sudbina Čelsija sada je potpuno neizvjesna, a Roman je posljednjih dana krize pokušavao da proda i skloni šta god je mogao od svog bogatstva u Engleskoj, piše Telegraf.

Čini se da je uspio da spasi jahtu. Ova gigantska jahta je na vrijeme sklonjena u Crnu Goru, a trenutno je usidrena u Tivtu. Jahta je prethodno bila u Barseloni, a Rus je na vrijeme uvidio da se situacija neće povoljno odvijati po njega pa je jahtu premjestio u Crnu Goru prije nego što je Evropa uvela individualne sankcije osobama povezanim sa vrhom ruske države i to sve zbog vojne operacije u Ukrajini.

Pošto Crna Gora nije u Evropskoj uniji, njeni zakoni nisu usklađenima sa zakonima EU, pa je Abramovič izabrao Tivat kao sigurnu luku za svoje “morsko čudovište”.

Ova jahta duga je 140 metara, ima osam paluba, heliodrom, nekoliko bazena i bič klub, ogroman spa i propratni relaks sadržaj. Jahta je toliko prostorna da u svakom momentu može da ugosti više od 100 ljudi (48 kabina sadrži brod), kao i mjesta za 60 članova posade.

Osam snažnih motora u utorbi broda su dovoljna da plovilo dostigne maksimalnu brzinu od 33 kilometara na čas.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button