KOŠARKAREGION

PEŠIĆ KREĆE U AKCIJU Jokić, Bogdan, Beli, Poku na Evrobasketu?

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić otputovaće ovog vikenda u SAD u posjetu srpskim košarkašima koji nastupaju u NBA ligi.

Zajedno sa Pešićem, u SAD ići će i Dragan Tarlać, a njih dvojica obaviće razgovore sa Nikolom Jokićem, Bogdanom Bogdanovićem, Nemanjom Bjelicom i Aleksejem Pokuševskim.

Osim njih, Pešić će se vidjeti i sa talentovanim Sašom Stefanovićem, igračem univerziteta Perdju pred početak “Martovskog ludila” u američkoj NCAA koledž ligi.

Poenta putovanja je da se vidi da li će reprezentacija moći da računa na igrače iz NBA lige na Evropskom prvenstvu koje počinje 1. septembra, prenosi “Sportski žurnal”.

Takođe, selektor želi da vidi hoće li ovi igrači biti dostupni tokom kvalifikacionih prozora za odlazak na Svjetsko prvenstvo u junu.

Češka, Poljska, Izrael, Holandija i Finska su selekcije koje će biti protivnici Srbije na Evropskom prvenstvu, a plasman dalje i ukrštanje sa grupom C (Italija, Estonija, Grčka, Hrvatska, Ukrajina, Velika Britanija) izboriće četiri selekcije.

Evrobasket 2022 na programu je 1-18. septembra.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button