TENISWTA

Radukanu: Fotka iz kola i svi pričaju, a treniram 12 sati…

Britanska teniserka Ema Radukanu izjavila je da je potpuno usredsređena na igru i kao nepravedne je okarakterisala komentare na rastuću listu kompanija koje je sponzorišu.

– Potpuno sam posvećena tenisu – rekla je 19-godišnja teniserka.

Poslije osvajanja US opena prošlog septembra, britanska teniserka je imala poteškoća da nastavi da pruža dobre partije u kontinuitetu.

Radukanu je u drugom kolu turnira u Majamiju nakon velike borbe poražena od Sinjijakove rezultatom 3:6, 6:4, 7:5 u meču koji je trajao skoro tri sata.

Poslije meča, na društvenim mrežama je ponovo pokrenuta debata o tome da li je Radukanu koncentrisana na tenis, s obzirom na veliki broj sponzorskih ugovora koje je potpisala u prethodnom periodu.

– To što na društvenim mrežama ili vijestima vidite kako sam potpisala sponzorski ugovor može da zavara, ja treniram 12 sati dnevno. Jedna objava iz automobila na putu do teniskog kompleksa je dovoljna da se pokrene ta tema – rekla je Radukanu misleći na saradnju sa Poršeom.

Njemački proizvođač automobila je potvrdio njeno učešće u Štutgartu, gdje je Porše glavni sponzor turnira.

Prije nastupa u Njemačkoj, Radukanu će predstavljati Veliku Britaniju u kvalifikacijama za Bili Džin King kup protiv Češke u Pragu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button