BIHKOŠARKA

Košarkašice Kozare šampionke Srpske, da li će u Ligu BiH zavisi od finansija

Кošarkašice Kozare iz Gradiške šampionke su Prve lige Republike Srpske za sezonu 2021/2022, pošto su večeras pred domaćom publikom u “Areni Gradiška” ubjedljivo savladala ekipu Ušća iz Banjaluke rezultatom 74:43 i tako došle do treće odlučujuće pobjede u četvrtoj utakmici finalne serije.

Trener Kozare Duško Ivetić rekao je da je prvenstvo bilo teško, ali da je njegova ekipa jačala iz utakmice u utakmicu i tako došla do šampionske titile. Kapiten šampionki Srpske Slobodanka Škrbić istakla je da je ova utakmica bila kruna sezone i događaj za pamćenje, jer su imale priliku da pobjednički pehar podignu pred brojnim navijačima u gradiškoj “Areni”.

Šampionskom titulom u Prvoj ligi Republike Srpske košarkašice “Kozare” su izborile i plasman u Premijer ligu BiH, a da li će u narednoj sezoni nastupati u višem rangu zavisiće od toga da li će klub obezbjediti dovoljno novca za ovo takmičenje.

Predsednik kluba Danijela Raca Nežić kaže da, za razliku od ranijih godina, sada u “Areni” Gradiška imaju sve uslove za takmičenje, ali da je pred upravom kluba težak zadatak kako u saradnji sa Gradskom upravom i sponzorima obezbjediti dovoljno novca za takmičenje u Premijer ligi BiH.

Načelnik gradskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Dragutin Kovačević rekao je da će Gradska uprava na kraju takmičarske sezone razgovarati sa predstavnicima svih klubova i sigurno donijeti najbolju odluku sa ciljem da se svi nastupe u rangu takmičenja koji zaslužuju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button