BIHRUKOMET

DUEL U VISOKOM Jedni za spas, drugi za Evropu

Rukometaši Leotara danas od 17.30 časova gostuju Bosni u Visokom, a ekipe u ovaj meč ulaze u različitom raspoloženju, ali sa istim ciljem.

Trebinjci uživaju u najboljoj sezoni u istoriji nadajući se da na kraju mogu osigurati nastup u Evropi za šta im je potrebna pobjeda u ovoj utakmici, dok je Bosna u prilično teškoj situaciji i sve osim dva boda gurnulo bi je u ćorsokak.

– Ovo je za nas utakmica godine, vijeka, čega god hoćete… Zavisimo od ove utakmice i bilo šta osim pobjede ne dolazi u obzir. Oslabljeni smo ovom novonastalom situacijom u FBiH u vezi sa statusom stranih igrača i trenera, ali svjesni situacije takve kakva jest izvući ćemo maksimum od ekipe koja je na raspolaganju. Pozitivna stvar je što nam se u tim vraća Dragičević, a što se tiče utakmice mi ništa drugo ne očekujemo osim pobjede uz naše navijače koji će nam kao i do sada biti sedmi igrač. Ostalo je još šest kola, treba nam što više bodova kako bi ostali u Premijer ligi – rekao je Kenan Ahić, koji će sjediti na klupi umjesto stručnjaka iz Milana Hovorke koji nema dozvolu da vodi tim.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button