KOŠARKAREGION

Rađa o Sretenoviću: M*da k'o dinje, kakva je to glava bila

Svijet košarke u četvrtak je napustio bivši igrač Crvene zvezde, Partizana i Jugoplastike Zoran Sretenović, od koga se javno oprostio Dino Rađa.

Sretenović je sa Jugoplastikom osvojio tri titule šampiona Evrope, a šampion starog kontinenta bio je i sa reprezentacijom Jugoslavije dva puta. Četiri puta je bio šampion Jugoslavije, uz dva trofeja Kupa, a jedan je osvojio i sa Partizanom u SR Jugoslaviji. Kao trener je osvojio Kup Poljske 2011. godine.

– Posljednjih šest meseci su postali takvi da mi se strah javiti na telefon. Koliko dobrih ljudi i prijatelja je otišlo. Sreto mi je bio kao brat. U ono doba smo bili cimeri i provodili najviše vremena zajedno. U prvom redu je bio čovek. Za*ebant od glave do pete. Taj ni sekunde nije bio ozbiljan osim kad je igrao. A kad je igrao, kompjuter u glavi. Taj je znao sve šta treba u svakom trenutku. Bio je pravi plej koji je držao uzde jedne moćne ekipe i svi su ga obožavali. Muda k'o dinje, odbrana za primjer, a i kad bi dao dva koša igrao je odličnu utakmicu. Kakva je to glava bila. Druže moj neka ti je laka zemlja – napisao je Rađa.

Sretenović je umro u 58. godini života od posljedica srčanog udara.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 티비위키
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button