BIHKOŠARKA

Igokea sa Bajićem i Radivojevićem postala ravnopravan član društva najboljih na Jadranu

Novi podvig košarkaša Igokee m:tel, drugi uzastopni plasman u plej-of ABA lige, dokaz je da sjajna izdanja družine iz Laktaša nisu slučajnost.

Respektabilan skor 15-11, skalpovi poput onog nad evroligaškom Zvezdom, konstantna izdanja, te rutinske pobjede protiv rivala po mjeri potvrđuju da sistem koji je postavio trener Dragan Bajić savršeno radi.

“Igosi” su i u tekućoj sezoni prebacili očekivanja, a da ih na prelazu sa stare u novu godinu nije “pokosila” korona, te da “šef” Bajić nije odsu-stvovao zbog hirurškog zahvata, na njihovom kontu mogla je da bude i koja pobjeda više.

Primjera radi, Aleksandrovčani su upisali 15 jadranskih recki zauzevši “kotu pet”. Njihov rival u doigravanju Cedevita Olimpija ostvarila je samo tri trijumfa više. A riječ je o ekipi nakrcanoj znalcima sa debelim evropskim stažom poput Jake Blažiča, Zorana Dragića, Džejkoba Pulena, Melvina Edžima…

Takvi timovi su, pak, dijametralni Igokeinom, u kojem nema zvijezda i u kojem svako zna šta treba da radi. Bilo je, istina, ne tako davno i u Alek-sandrovcu lutanja sa pojačanjima. Međutim, otkako je kormilo preuzeo Bajić, a fotelju sportskog direktora zauzeo proslavljeni as Vuk Radivojević, zaduvali su neki drugi vjetrovi.

Vuk Radivojević, sportski direktor Igokee

Svaki stranac se dva puta provjeri, dovode se ciljana pojačanja koja, praksa je pokazala, opravdavaju taj epitet. Izdanja Dešona Stivensa, koji je stigao iz Danske i zablistao punim sjajem, odnosno transfer Markela Starksa u Fenerbahče najbolje potvrđuju prethodnu tezu.

Domaći igrači nisu tu samo da popune broj, već naprotiv, da povuku naprijed. Savršen primjer je prekaljeni kapiten Marko Jošilo, te Dalibor Ilić, koji je u Laktaše došao kada je imao samo 16 godina. Tu je dobio priliku da sazri i ove sezone naprosto eksplodira. Uz njih, Bajić na raspolaganju ima i igrače poput Alekse Radanova, Nikole Tanaskovića, Stefana Đorđevića… koji epitete talenata tek treba da opravdaju. Takođe, uz ekipu su i klinci Dejan Pavlović i Amsal Delalić koji imaju sve preduslove da ponove razvojni put već pomenutog Ilića.

I, kada se podvuče crta, dođe se do zaključka da ekipa Igokee u zadnje dvije sezone predstavlja savršen spoj mladosti i iskustva u kojem dominiraju domaći igrači, a stranci se dovode po potrebi, ciljano. Timom upravlja Bajić koji se ne libi da povisi ton na svaku grešku, ali je isto tako prvi kada treba stati u zaštitu svojih učenika.

Kada dvije godine zaredom u žestokoj konkurenciji izborite doigravanje, nesumnjivo je da nešto radite dobro. I Bajić je ponosan zbog toga:

– Kreće borba kroz plej-of, Igokea m:tel je drugu godinu zaredom učesnik završnice i ravnopravan protivnik sa ekipama kao što su Partizan, Crvena zvezda, Budućnost i Cedevita Olimpija. To je velika čast za ovaj klub. Gledajući i organizaciju i rezultate, ne zaostajemo puno za većim klubovima. Kao trener ponosan sam na igrače sa kojima radim i već dvije godine zaredom bilježimo dobre rezultate – jasan je Bajić.

Je li prva runda plej-ofa konačan domet “igosa”, saznaćemo nakon serije sa Cedevita Olimpijom, a prvi meč igra se u “Stožicama” večeras od 19 časova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button