OSTALI SPORTOVI

NAJVEĆI U ISTORIJI Roni O'Saliven sedmi put šampion svijeta!

Engleski velemajstor Roni O'Saliven postao je večeras sedmi put šampion svijeta jer je u finalu savladao mlađeg sunarodnika Džada Trampa sa 18:13 i definitivno postao najveći snukeraš u istoriji.

Do sada se tom titulom dičio još jedan velikan Stiven Hendri koji je takođe sedam puta podizao pehar u kultnom “Krusiblu”, ali sada je izgubio to zvanje kada je OSaliven izjednačio njegov poduhvat. To je tako pošto “Raketa” ima mnogo bolje ostale parametre koji određuju GOAT trku, a stilom, genijalnošću i lakoćom odavno je osvojio ogromnu većinu ljubitelja ove igre.

Samo finale proteklo je u dominaciji ćudljivog majstora iz Vordslija koji je poslije prvog dana vodio sa velikih 12:5. U trećoj sesiji danas popodne Tramp se probudio i zaprijetio, jer je u posljednju ušao sa podnošljivih 14:11. Ipak, Roni je dobio uvodna dva frejma večeras i sebi širom otvorio vrata besmrtnosti. Prvi igrač svijeta debitantsku titulu osvojio je 2001. godine, a najbolji je bio i 2004, 2008, 2012, 2013. i 2020. godine.

Tramp je sa druge strane, ostao na jednoj tituli koju je osvojio prije tri godine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 비트코인결제대행
Back to top button