BIHKOŠARKA

Nestvaran preokret Budućnosti za titulu i plasman u Ligu BiH!

Nevjerovatnim preokretom u posljednjoj četvrtini košarkaši Budućnosti savladali su Salaviju u Istočnom Sarajevu sa 75:72, osvojili titulu šampiona Republike Srpske i prvi put u istoriji ovog mladog kluba plasirali se u Ligu BiH!

Pred više od 2.000 gledalaca u novoj sportskoj dvorani na Trgu Srbija momci Aleksandra Damjanovića bili su mnogo bolji 30 i kusur minuta. Već na početku su poveli sa 17:7, ali su se Bijeljinci koliko-toliko konsolidovali pa je na poluvremenu bilo 42:35. Ipak, domaći su u trećoj četrvtini stigli do velikih +19 (62:43), pa se činilo da neće biti nikakve neizvjesnosti. Ali, kada igraju ova dva tima čini se da ne može bez drame. Domaći su ostali bez daha, a Budućnost topila prednost i napravila ogromnu seriju za 66:66, a potom i povela. Domaći su imali šansu da izjednače, ali je kapiten Darko Damjanović iskoristio samo jedno od dva slobodna bacanja. U narednom napadu Milan Kajmaković je poslije ofanzivnog skoka postigao posljednje poene na meču jer je Dušan Elezizbokiran uz zvuk sirene.

Sasvim dovoljno da Bijeljinci sa 3:1 slave i izbjegnu mjstoricu iako se u jednom trenutku činilo da je ona neizbježna. Flip Njegovanović je postigao 18 poena za „sokolove“, Darko Damjanović 16, a Elez 15.

U redovima pobjedničke ekipe briljirao je jedan od junaka preokreta Haris Ćurevac sa 24, 20 je postigao 20, a Dinko Peljto 18. Obje ekipe zasluđuju čestitke, ali su Pandžini momci ipak večeras pokazali karakter i dužu klupu koja je na kraju presudila u ovoj seriji.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: briansclub
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button