KOŠARKAREGION

Džikić pred Partizan: Ogromni su, biće pritisak na svim dijelovima terena

Sve što je do sada uradila Budućnost u sezoni 2021/2022. podrazumijevalo se i kada je ekipa formirana – ulazak u nokaut fazu Evrokupa, osvajanje Kupa Crne Gore i polufinale Admiralbet ABA lige.

U Evrokupu nije napravljen iskorak, propuštene su šanse da se peti put stigne do četvrtfinala, možda i izjednači najveći uspjeh iz 1999. godine, kada se igralo polufinale tada drugog po kvalitetu evropskog takmičenja, Saporta kupa.

Niz poraza u martu je sve pokvario, ali daleko od toga da je situacija izgubljena. Tim Aleksandra Džikića je u posljednje vrijeme ušao u dobar ritam, a danas (19 časova) u kultnoj dvorani “Aleksandar Nikolić” vidjeće se da li ima snagu da premaši plan u ABA ligi.

“Plavi” u prvom meču polufinala gostuju Partizanu, jednoj od ekipa koja je iskoristila njihov pad u martu i slavila u “Morači”.

– Prva stvar je da moramo fizički da odgovorimo na igru Partizana, na presing u odbrani, trčanje, intenzitet i skok igru, prije svih igrača na pozicijama “tri”, “četiri” i “pet”, gdje su ogromni. To ne može biti posao jednog igrača ili centarske linije, već se time bavi cijela ekipa. To su preduslovi da sa svakim protivnikom, pa i Partizanom, budeš u utakmici – rekao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić.

Nekadašnji strateg Partizana očekuje agresivnog rivala.

– Znamo da će biti pritiska preko cijelog terena. Pokušaćemo da se za sve to spremimo, ali da ne mijenjamo ono što nas je dovelo dovde. Tim smo sa najmanje izgubljenih lopti i najviše šutiranih slobodnih bacanja u ABA ligi, trudićemo se da nastavimo sa takvim načinom igre. Na ovom nivou pričati o motivaciji i imperativima je izlišno. Ili imaš to u sebi ili nemaš. Ili jesi, ili nisi.

Budućnost je oba puta ove sezone izgubila od Partizana, a meč u Podgorici je počela užasno, gubila 4:2, da bi početkom 2. poluvremena nakratko i preokrenula.

Jedan od aduta Podgoričana biće Marko Jagodić-Kuridža, koji je osvajao titule gdje god da je nastupao.

– Moramo da budemo dobri fizički, jer će oni sigurno biti. Imali su pauzu poslije utakmice sa Bursom, sigurno će željeti da ulože dodatni napor poslije toga, a to je najlakše uraditi fizički. Ako iskontrolišemo to, možemo da imamo šanse – poručio je 34-godišnji krilni centar.

Uz sjajnog šutera Kevina Pantera, centri su najveće oružje Partizana, a Jagodić-Kuridža će na “četvorci” imati težak zadatak protiv Zeka Ledeja, koji igra sve bolje kako sezona odmiče.

– On je dobar igrač, ali ne igramo protiv Ledeja, već Partizana. Tamo ima dosta kvalitetnih košarkaša, kao i u našoj ekipi. Više bih volio da oni misle o nama, nego mi o Ledeju i ostalim. Moramo prije svega budemo fizički dobri, da bismo mogli da ispariramo u trčanju i skoku, a onda ćemo sigurno imati šanse – zaključio je srpski košarkaš rođen u Zadru.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button