BIHRUKOMET

Mikić ponosan: Neki “znalci” su govorili da ćemo ispasti, teško će se ponoviti ovakva grupa momaka

Trener rukometaša Borca Mirko Mikić poručio je da je ponosan na svoje igrače, ali je svjestan da je ova titula tek početak, te da moraju još mnogo da uče kako bi napravili nešto ozbiljno.

Banjalučani su dva kola prije kraja obezbijedili titulu šampiona BiH iako su poraženi od Gračanice u “Boriku” (24:26). Malo im je pomogla Iskra koja je u dramatičnom finišu stigla do trijumfa protiv Slobode.

– Bez obzira na današnji poraz i nešto lošijih par utakmica u završnom dijelu sezone, moram biti ponosan na momke. Ova ekipa je projektovana da u najboljem slučaju bude u sredini tabele, a ni najveći optimisti nisu se nadali ovakvom ishodu. Čak su neki rukometni “znalci” iz Banjaluke, kad smo izgubili od dobojske Sloge u Kupu RS na smom startu sezone, govorili kako ćemo ispasti iz lige – rekao je Mikić.

Priznaje da ni sam nije očekivao ovakav rasplet sezone. 

– Titula je satisfakcija za ogroman rad, ali više sam ponosan na način do kojeg su oni stigli do ovog momenta. Kako su trenirali, kako su se ponašali, a dobro znam koliko smo dali svaku česticu sebe. Vidjeli ste i protiv Gračanice, ne mogu zamjeriti nikome i reći da nije dao maksimum. Bila mi je čast ove sezone raditi sa ovakvom grupom momaka i nadam se da ćemo nastaviti u ovom smjeru. Ali, poprilično sam siguran da se ovakva atmosfera, ovakva svlačionica, ovakav roster, ovakva radna etika i drugarstvo teško može ponoviti – podvukao je Mikić.

Zatim je rekao i šta je cilj u narednim godinama.

– Ova ekipa mora još mnogo da uči da bi napravila nešto ozbiljno. Cilj je da stvorimo pet-šest reprezentativaca, koji će igrati Ligu šampiona, osvajati evropska takmičenja i predstavljati BiH u narednih deset godina. To je ogroman pritisak. Titula je olakšanje, što se vidi i na meni – poručio je sjajni mladi stručnjak.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button