KOŠARKAREGION

IGRAĆE SE MAJSTORICA: Zvezda odbila da umre, ali ipak pala u produžetku

Košarkaši Cedevita Olimpije savladali su Crvenu zvezdu u Ljubljani poslije produžetka 88:80 u drugoj utakmici polufinalne serije ABA lige. Ljubljančani su tako izjednačili u seriji na 1-1.

Nevjerovatna utakmica viđena je u dvorani Stožice. Trajala je više od dva i po sata. U posljednjim sekundama prava drama. Crveno-bijeli su promašili nekoliko slobodnih bacanja u završnici, kojima su mogli da poravnaju, ali su ipak došli u poziciju da izbore produžetak. Nikola Ivanović je opalio sa distance u posljednjim sekundama, promašio dodatnih pet minuta, a onda je Luka Mitrović iz ofanzivnog skoka pogodio i to pod faulom. Sudije su gledale snimak i procijenile da je krilni centar Zvezde na vrijeme uradio sve, priznale su poene i poslale ga na crtu. Bivši kapiten je pogodio i izborio produžetak.

Iako se činilo da bi Radonjićevi puleni mogli da imaju psihološku prednost u nastavku, Cedevita je odigrala veoma sigurno u dodatnih pet minuta i na kraju došla do pobjede. Dakle igraće se majstorica u Beogradu, a ABA liga će vjerovatno u toku večeri odrediti datum i termin meča.

Edo Murić je sa 21 poenom predvodio pobjednički tim, dok je u redovima Zvezde Ognjen Dobrić bio najefikasniji sa 15 poena.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: uniccshop
  2. Povratni ping: briansclub
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button