KOŠARKANBA

“RATNICI” DOČEKALI RIVALA Boston u velikom finalu NBA lige VIDEO

Boston Seltiksi su ušli u finale NBA lige i za titulu će igrati protiv Golden Stejt Voriorsa. Oni su u finalu Istoka dobili Majami Hit u sedmoj utakmici rezultatom 100:96.

Seltiksi su inače tim koji je sedmu utakmicu u plej-of serijama veoma rijetko dobijao na strani. Posljednji put im se to deseilo 1974. godine protiv Milvokija pa su sada u Majamiju imali pred sobom veliku tradiciju koju su morali da sruše. Ipak Seltiksi su izgleda ove sezone zaista i tim za velika djela. Od ekipe koja je početkom sezone igrala lošu košarku i koja je zauzimala tek 11. poziciju na Istoku, nastao je šampion istočne konferencije.

Boston je kroz cijeli meč vodio i kontrolisao rezultat. Početkom drugog poluvremena je Majami bio blizu preokreta, još jednom se „vrelina“ vratila u četvrtoj četvrtini kada je razlika bila jedan posjed, a Seltiksima je baš bilo gorjelo pod nogama u finišu meča kada je Majami serijom 9:0 prišao na samo dva poena zaostatka.

Iza toga je Majami dobio još jednu priliku jer je poslije promašaja Markusa Smarta Džimi Batler imao šut za izjednačenje ali ga je promašio. Smart je potom pogodio dva slobodna bacanja i tako je postavio konačan rezultat.

Smart je kod Bostona imao 24 poena, Džejlen Braun isto toliko, dok je Džejson Tejtum bio najefikasniji sa 26 poena. U Majamiju je lider bio Džimi Batler sa 35 poena, dok je Bem Adebajo dodao 25.

Boston je 17 puta bio NBA šampion i sada će probati da dođe do 18. titule. Seltiksi su posljednji put u NBA finalu bili prije 12 godina kada su ih dobili Lejkersi u sedam utakmica. Golden Stejt traži svoju sedmu titulu, a posljednju su Voriorsi osvojili 2018. godine. 2019. su finale izgubili od Toronta kada su se na duže povrijedili i Kevin Durent i Klej Tompson.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button