KOŠARKAREGION

PREKID, DRAMA I PANTEROV REVANŠ Partizan smanjio na 2:1, biće još uzbuđenja!

Košarkaši Partizana smanjili su na 2:1 protiv Crvene zvezde u finalu ABA lige poslije još jedne dramatične i neizvjesne utakmice do samog kraja.

Domaći su slavili sa 70:67, a junak je Kevin Panter koji je trojkom preko ruke Branka Lazića na ulasku u posljednji minut. Ispostavio se to kao ključni detalj meča.

Tu nije bio kraj uzbuđenja pošto se sudijska trojka Boltauzer, Nedović i Nikolić povukla u svlačionicu tokom tajm auta jer su oko njih padali predmeti sa tribina, a u prepunoj dvorani nastao muk. Ipak, poslije 45 minuta pauze i ispražnjenog dijela tribina meč je nastavljen. Zvezda nije iskoristila napad, pa ni Partizan, a onda je Dejan Davidovac promašio trojku na 11 sekundi do kraja. Tu je već sve bilo jasno, jer je Zvezda morala da pravi faul, a siguran je bio Jam Madar za 70:65.

Utakmica u dvorani “Aleksandar Nikolić” trajala je bezmalo tri časa računajći i prekid, a pravo je čudo kako niko nije povrijeđen s obzirom da je parket bio mokar zbog ogromne vlažnosti. Bilo je i nesportskog navijanja, pa je Željko Obradović u jednom trenutku uzeo mikrofon i zamolio navijače da bodre samo svoj tim ne vrijeđajući nikoga. Ipak, to nije pomoglo.

Partizan je odlično odigrao prvo poluvrijeme u kome je Kevin Panter nadoknadio propušteno u prva dva meča. Zvezda je na početku odgovarala trojkama ali kako se pauza približavala raspla je prednost domaćina u ovom meču koji je otišao na pauzu sa 39:31.

Treći period u potpunosti je pripao Zvezdi, a po ko zna koji put u derbijima briljirali su Zvezdini domaći igrači Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac. Zvezda je za tili čas nadoknadila minus pretvorila ga u plus osam. Partizan je srljao iz greške u grešku i činilo se da mu polako ali sigurno utakmica, a samim tim i ABA titula, klizi iz ruku. Ipak, početak četvrtog perioda donio je novi preokret, je rje partisan serijom 11:2 stigao u egalu (60:59). Zvezda je brzo ispunila bonus, pa nije mogla da igra agresivnu odbranu, a protoka lopte u napadu nije bilo.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Recommended Site
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button