KOŠARKAREGION

JADRAN OSTAJE „CRVENO-BELI“ Zvezda sačuvala krunu i Evroligu pred praznim “Pionirom”!

Košarkaši Crvene zvezde sačuvali su tron ABA lige pošto su u petom meču savladali Partizan sa 80:77 i na taj način rezervisali mjesto u Evroligi i iduće sezone.

Junak uzbudljivog finiša je Nejt Volters koji je na ulasku u posljednji minut pogodio trojku za 78:75, pa se u Partizan više nije mogao vratiti u penal završnici. Aleksa Avramović je promašio jedno, na drugoj strani fantastični Dejan Davidovac pogodio oba. Ponovo je Avramović bio polovičan, ali je na devet sekundi do kraja i -3 Partizan uhvatio skok u napadu, ali je Kevin Panter prmašio težak šut za produžetke.

„Crno-bijeli“ su dočekani sa petardama i topovskim udarima, slično onom sa čim su se susreli igrači Zvezde pred treći meč ove serije. Početkom trećeg perioda meč je prekinut jer su sudije zasute predmetima sa tribina u trenutku kada su Nikoli Kaliniću pokazali četvrtu ličnu grešku.

Kada je ispražnjena dvorana, kao da su se na teren vratili drugi igrači. Efikasno, sa mnogo minijatura i lijepih poteza bez obzira što se radilo o meču na sve ili ništa. Spretniji i smireniji ipak su bili domaći koji su nekako privelki meč kraju i osvojili šestu titulu u ABA.

Kao i mnogo puta ove sezone teško je izdvojiti jednog igrača koji je najzaslužniji za trijumf. Večeras je Dejan Davidovac bio najbolji sa 15 poena i mnogim važnims kokovima u napadu, Volters je pogodio nekoliko flotera i onu najbitniju trojku, Nikola Kalinić takođe jako bitnu… Sa druge strane, Panter je bio nezaustavljiv sa 27, a Matijas Lesor vrlo dominantan u reketu i skoku pošto je uhvatio čak 13 lopti.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button