KOŠARKANBA

BOSTON VODI Seltiksi timskom igrom i energijom srušili “ratnike” VIDEO

Košarkaši Bostona poveli su u velikom NBA finalu sa 2:1 pošto su u trećem meču nadigrali Golden Stejt sa 116:100 u “TD gardenu”.

Seltiksi su vodili 99 odsto meča jer su Voriosrsi osim početnih 2:0 imali poen viška u finišu treće četvrtine kada je Stef Kari pogodio trojku. Sve ostalo bilo je na strani tima komu su davane male šanse u ovom finalu, ali tima koji igra nevjerovatnu timsku košarku sa zadivljujućom energijom. To su demonstrirali i noćas pošto su sjajnom odbranom natjerali Voriorse na mnogo grešaka, a imali su i čak 16 skokova više od ekipe Stiva Kera.

Stef Kari je postigao 31 poen, ali je napravio tri vezan egreške kada se meč lomio krajem trećeg perioda, a u finišu meča se i povrijedio što je zabrinulo sve navijače ekipe iz San Franciska.

Džejlen Braun je postigao 27 poena, jedan manje Džejson Tejtum, a sjajan je bio Markus Smart sa 24 uz tri trojke. Odličnu rolu u odbrani je imao Rober Vilijams koji je uhvatio deset lopti i imao četiri blokade.

Osim Karija u redovima Voriorsa istakao se Klej Tompson sa 25 poena, ali i nizom promašaja za tri kada se meč lomio, dok je potpuno zakazao Drejmond Grin sa 2 poena, 4 skoka i šest ličnih grešaka. Nemanja Bjelica je proveo na parketu nešto više od tri minuta i zabilježio jednu asistenciju.

Četvrti meč na programu je u noći između petka i subote ponovo u Bostonovom domu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button