FORMULAMOTOSPORTOSTALI SPORTOVI

SAMOUNIŠTENJE FERARIJA Dvostruka pobjeda Red Bula

Vozač Red Bula Maks Ferstapen uspio je da pobijedi na ovogodišnjem izdanju trke u Bakuu za VN Azerbejedžana.

Maks Ferstapen je došao do mjesta broj 1 ispred timskog kolege Serhija Peresa i trećeplasirani je bio Džordž Rasel iz Mercedesa.

Trku je obeležila katastrofa Ferarija, jer je njihova pogonska jedinica izdala čak četvoricu vozača na stazi.

Sve je počelo već u devetom krugu, kada su otkazale kočnice Karlosu Sajncu i on je parkirao bolid u krivini broj četiri.

Lekler je ostao u sendviču između dva Red Bula, da bismo u 21. krugu imali pravu katastrofu kada je Lekler morao da parkira Ferari koji se konstantno pušio jer je otkazala pogonska jedinica.

Identičan problem su imali Gvanju Žu koji se peo poziciju po poziciju, kao i Kevin Magnusen koji je bio na korak od toga da Hasu donese još jedan zlata vrijedan bod.

Od vozača koji su odustali, izdvajamo i Lensa Strola koji je par krugova prije kraja morao da se povuče i završi trku prije vremena.

Trka je počela odlično po Red Bul pošto je Serhio Peres odmah u krivini broj 1 zauzeo unutrašnju liniju i obišao Šarla Leklera koji je počeo sa pol pozicije pa onda bez problema napravio lijepu prednost.

Već u trećem krugu smo vidjeli prvu kaznu, Latifi je dobio 10 sekundi zbog velike greške tima kada je mehaničar ostao na pisti iako nije smio, da bismo u devetom krugu imali pomenutu katastrofu Ferarija, tačnije početak katastrofe.

Nije bilo mnogo obilaženja na samom startu trke, a otkako je Sajnc završio trku sve je počelo da se mijenja i prvo je Fetel započeo talas obilaženja napadom na Okona, ali je napravio grešku i ostao bez te pozicije.

Luis Hamilton je napredovao poziciju po poziciju, sve je djelovalo kako treba i Ser Luis dolazi na osmo mjesto, kada dobijamo informaciju da je Lekler završio trku pošto mu je bolid otkazao.

Zajedno sa Hamiltonom je Gasli imao odličan dan i konstantno tražio poziciju da napadne. Do samog kraja trke nismo vidjeli previše toga, vozači su generalno zauzeli pozicije i nisu ih se odricali.

Treba pohvaliti Sebastijana Fetela koji je trku završio u bodovima, a vidjeli smo i dva Meklarena na visokim pozicijama.

Dakle, prvi je bio Ferstapen, drugi Peres, treći Rasel. Potom idu Hamilton, Gasli, Fetel, Alonso, Rikardo, Noris, Okon, Botas, Albon, Cunoda, Šumaher, Latifi, dok su ostali odustali.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: KIU
  2. Povratni ping: guava strain
  3. Povratni ping: dadukopro
Back to top button