KOŠARKANBAREGION

Madar odustao od Ljetnje lige

Izraelski mediji izvještavaju da mlada nada tamošnje košarke i igrač Partizana, Jam Madar ostaje u dresu nacionalnog tima tokom ljeta. Naime kako piše renomirani Izrael Hajom, Madar je obavijestio čelnike Boston Seltiksa da neće igrati Ljetnju ligu već ima želju da se posveti nacionalnom timom kako bi igrao dvije ključne utakmice protiv Poljske i Estonije u okviru kvalifikacija za Mundobasket naredne godine.

Ova vijest je značajna i za Partizan pošto samim odustaljanjem od Ljetnje lige (7. do 17. jul u Las Vegasu) Madar neće obući dres Bostona, koji ga je draftovao 2020. godine. Mladi Izraelac će nastaviti da se razvija u crno-bijelom dresu pod dirigentskom palicom Željka Obradovića, a naredne sezone će igrati Evroligu što je sasvim sigurno uticalo da ne mijenja sredinu u kojoj ima prostora za napredak.

Podsjetimo da je Madar sa Partizanom na ljeto 2021. godine potpisao trogodišnji ugovor. U prvoj sezoni u klubu iz Humske odigrao je 33 utakmice u ABA ligi. Prosječno je na terenu provodio 18 minuta uz sedam postignutih poena i 2,2 asistencije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button