GRAND SLAMTENIS

Đoković zacrtao da osvoji još tri Vimbldona!

Šest puta osvojio je Novak Đoković Vimbldon, a planira da makar još triput podigne pehar na trećem grend slemu sezone. Nije baš tako objavio, ali je jasno na šta je mislio kad je kazao da planira trocifren broj trijumfa na terenima Ol Ingland Kluba.

Srpski as je takmičenje na ovogodišnjem turniru počeo slavljem nad Sunvon Kvonom (3:1) čime je zabilježio 80. pobjedu na Otvorenom prvenstvu Engleske i tako postao jedini teniser u istoriji sa tim brojem uspjeha na grend slem turnirima.

– Ovaj sport mi je dao sve. Volim tenis cijelim srcem i posvećen sam njemu. Naravno, više nisam jedan od klinaca, ali ljubav je i dalje u meni. U ovom trenutku karijere trudim se da igram najbolji tenis na slemovima. Sada kad smo došli na 80, hajmo i do 100, inspirativno je djelovao Đoković prvog takmičarskog dana.

Veliki dio svjetske javnosti očekuje od Đokovića da napokon zablista, jer mu zimus u Melburnu nije ni dozvoljeno da učestvuje na Australijan openu, dok ga je Rafael Nadal zaustavio u četvrtfinalu Rolan Garosa. A na Vimbldonu brani trofej.

– Rekao sam više puta, ovaj teren je poseban za mene i uvek sam sanjao da ovde pobjeđujem. Svi snovi su mi se ostvarili ovdje i stvarno mi je čast i privilegija da opet igram na Centralnom terenu, istakao je Đoković.

Inače, na grend slem turnirima ima slijedeći broj pobeda: 85 na Rolan Garosu, 82 na Australijan openu, 81 na Ju Es openu i 80 na Vimbldonu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button