ATPGRAND SLAMTENIS

MUKA, MELANHOLIJA I – TRIJUMF Kvon namučio Noleta koji je ipak pronašao način da slavi!

Nije sve išlo baš onako kako se očekivalo, ali je Novak Đoković upisao pobjedu na startu Vimbldona. Najboljem srpskom teniseru bilo je potrebno vremena da pronađe svoj ritam, pošto je igrao prvi zvaničan meč na travi ove sezone i više nego što je možda bilo planirano se mučio sa Sonvuom Kvonom iz Južne Koreje – 3:1 (6:3, 3:6, 6:3, 6:4).

Iako je tokom najvećeg dijela meča držao prilićno visoke procente prvog servisa i realizacije, Đoković primjetno nije koristio neke otvorene prilike za poene, često je imao padove u koncentraciji i sve to doprinjelo je nenadanoj drami. U nekim trenucima je djelovao melanholično i nevoljno, ali se ipak podigao i završio posao.

Interesantan je podatak da je u sva četiri seta Kvon bio taj koji je dolazio do brejk lopti, što dovoljno govori o manjku staloženosti u igri našeg asa u uvodnim gemovima. Sve to uslovilo je da meč potraje skoro dva i po časa.

Već na startu prvog seta, Đoković je pokazao svoje prve slabosti kada je Sonvu stigao do prvog brejka, ali se potom nekako sve skockalo. Novak je osvojio pet vezanih gemova, dominantno osvojio ovaj dio igre i očekivalo se da tako i nastavi.

Međutim, situacija u drugom setu bila je daleko od idilične. Ispresijecan sa dvije ljekarske intervencije zbog toga što gledaocima na tribinama bilo loše, ovaj dio igre pripao je Kvonu, koji je napravio brejk u četvrtom gemu i to sa nulom, a potom bez gotovo ikakvih problema izjednačio rezultat u setovima.

I početak trećeg seta nije donio neki veći boljitak u Đokovićevoj igri. I dalje je za Novaka bila prava enigma kako napraviti brejk na servis Kvona, koji je sve do pred kraj prepuštao jedan ili nijedan poen srpskom teniseru.

Iako je Đoković i u četvrtom setu dao Kvonu brejk lopte gotovo odmah na startu, najbolji srpski teniser je nekako uspio da se odbrani, a da potom konačno pronađe svoju pravu igru. U petom gemu viđen je brejk sa nulom, a u tom periodu najbolji srpski teniser napravio je nevjerovatnu seriju od 13 uzastopnih poena. To je obeshrabrilo Sonvua, koji je položio svoje oružje.

U drugom kolu, Novaka očekuje pobjednik duela između Tanasija Kokinakisa iz Australije i Kamila Majčžaka iz Poljske, koji je prekinut tokom prvog seta zbog obilne kiše koja se u nekoliko navrata “sručila” na englesku prestonicu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button