KOŠARKAREGION

Vajt ostaje u Zvezdi

Eron Vajt nosiće dres Crvene zvezde i naredne sezone. Crveno-bijeli su odlučili da iskoriste klauzulu i “pokupe” drugu sezonu iz ugovora sa američkim internacionalcem.

Vajt koji se prošlog ljeta preselio iz Panatinaikosa na Mali Kalemegdan u pripremnom periodu je najavio da bi mogao da bude veliko pojačanje. Međutim, u prvoj polovini septembra na meču sa bivši klubom na pripremnom turniru u Minehu, doživio je strašan pad poslije zakucavanja. Stradala mu je podlaktica, pa je odmah operisan. Već tada je bilo jansno da će oporavak potrajati nekoliko mjeseci.

Na teren se vratio u smiraj 2021. godine, ali uz sve zdravstvene nedaće koje su zakačile crveno-bijele, odnosno čestih pomjeranja termina utakmica zbog korona virusa, Amerikanac nije pokazao maksimum.

Ipak, znao je da bude pouzdan član tima (7,1 poen, 3,1 skok, 1,5 asistencija, za 16,7 minuta u 21 meču ABA lige, 5,5 poena, 3,6 skokova, 1,2 asistencije za 18,1 minut u 18 utakmica Evroligi, te 7,2 poena, 2,8 skokova za 15,3 minuta na pet mečeva KLS).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button