KOŠARKAREGION

SRBIJA PRED BELGIJU: Bjelica i Avramović u timu, Jagodić Kuridža ne može

Pred odmjeravanje snaga sa Belgijom selektor Srbije Pešić imao je loše vijesti i trojica prvotimaca bili su pod znakom pitanja. Ipak, na parket će sigurno istrčati Nemanja Bjelica, u sastavu će biti Alekse Avramovića, ne i Marka Jagodić Kuridže.

Bjelica je iskoristio dva dana između utakmica da bar trenutno sanira povredu koja ga muči, sa Avramovićem je postojala čak i bojazan da je slomio ruku poslije jednog duela u Rigi. On će se naći u sastavu, ali ostaje da se vidi koliku će minutažu imati. Jagodić Kuridža se osjeća dobro uprkos teškoj distorziji skočnog zgloba, no procenjeno je da je bolje za iskusnog krilnog centra da preskoči večerašnji meč.

Zbog toga će umjesto nekadašnjeg prvotimca Crvene zvezde uskočiti Boriša Simanić koji, poput Filipa Petruševa, poslije reprezentativnih obaveza ide pravo za SAD na Ljetnju ligu.

Za lakši nastavak razigravanja za Mundobasket Srbija treba da slavi sa minimum pet poena. Belgija je u Monsu nadigrala Orlove rezultatom 73:69 i svaka distanca od pet i više poena Srbiju stavlja u povoljniju situaciju.

Selektor Belgije Dario Đerđa došao je u Niš bez nekoliko važnih igrača iz tog prvog susreta. Prije svih vrsnog plejmejkera Sema Van Rosoma je pokretačka snaga ekipe i pravi lider na parketu. Ubacio je Srbiji 20 poena, od čega 16 u drugom poluvremenu kada se rješavao pobjednik, uz četiri skoka, tri asistencije i jednu ukradenu loptu. Takođe nema ni krilnog centra Žan Marka Mveme koji je Orlove propisno namučio pod košem zajedno sa Ismaelom Bakoom. Mvema je protiv Srbije u novembru odigrao ol-raund utakmicu sa 11 poena, šest uhvaćenih i četiri podkeljene lopte. Izostaje i iskusni Pjer Antoan Žile, ali su tu dvojica takođe opasnih pojedinaca – drugi strelac Belgije Retin Obasohan, te statistički najkorisniji igrač tima Ismael Bako koji je protiv Srbije upisao dabl-dabl sa 14 poena i 11 skokova.

Utakmica u Nišu počinje u 21.00 čas.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button