REGIONRUKOMET

VRIJEME ČUDA: Kos i društvo u polufinalu Evropskog prvenstva!

Poslije remija sa Islandom, velike pobjede protiv branioca krune Njemačke i očekivanog slavlja protiv Italije, izabranici selektora Đorđa Teodorovića napravili su novo iznenađenje, srušili rukometnu supersilu Švedsku. Mladi Skandinavci su razbijeni, srpski cunami ih je oduvao – 32:27. Od prvog do posljednjeg minuta, Orlići su imali prednost. Ovim trijumfom u prvom meču druge runde takmičenja, srpske nade su već izborile plasman u polufinalu Evropskog prvenstva i boriće se za medalju, što je najveći uspjeh Srbije u posljednjih 16 godina.

Ima Srbija dva velika asa koji guraju ovu selekciju, Dubičanin Miloš Kos i Stefan Dodić iz Vranja. Upravo su njih dvojica, uz Mateju Dodića, sva trojica po šest golova vodili Srbiju do pobjede.

Juniore Srbije u srijedu (18.00) očekuje meč posljednjeg kola grupne faze sa Francuskom, ali pitanje polufinala je riješeno. Trikolori nikako ne mogu do polufinala. Srbija je sigurno prva u Grupi 2 čak i ako izgubi u posljednjem kolu jer ima bolji međusobni skor i od Njemačke i od Švedske.

Plasmanom među osam najboljih selekcija Evrope, Srbije je obezbijedila i učešeće na juniorskom Svjetskom prvenstvu naredne godine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button