OSTALI SPORTOVI

Krupanj izborio slot za Lipik, u Prnjavoru se borile ekipe iz sedam zemalja

Ekipa “Krupanj 3×3” iz Srbije pobjednik je turnira “lajt kvest” (Lite Quest) “Vivia 3×3 Prnjavor” i osvajač slota za Čelendžer u hrvatskom Lipiku, te novčane nagrade od 2.000 KM.

Ekipa u sastavu Milan Milošević, Alen Vesković, Edin Vesković i FIlip Pejović u finalnom susretu savladala je ekipu “Partizan 3×3 Cerex” (Srbija) rezultatom 22:16, a za koju su igrali Ivan Popović, Marko Stevanović, Stefan Torbica i Nebojša Bošković.

MVP turnira bio je Edin Vesković iz pobjedničke ekipe, koji prvo čestitao svom rivalu u finalu, a zatim i svojim saigračima.

– Trenirali smo jako i poslednjih mesec dana smo u žestokom ritmu sa puno turnira, ali evo trud se isplatio. Uzeli smo slot za Čelendžer – rekao je Vesković, dodajući da je turnir u Prnjavoru iz godine u godinu bolji i kvalitetniji.

Ivan Popović iz Partizana pohvalio je sjajnu organizaciju, istakavši da su nešto rasterećeniji igrali jer su već imali osvojen slot za Lipik.

– Po prvi put sam ovde, dok je moja ekipa već dolazila i moram reći da je sjajan ambijent bio oba dana turnira. Dobre su bile ekipe i odlično spremne. Sledi nam sada Lipik. Odmorili smo zbog povrede našeg najboljeg igrača Marka Čakarevića i idemo dalje u borbu – rekao je Popović.

Najbolji u šutiranju trojki bio je Aleksandar Ivetić iz ekipe “Inving” (BiH), a najbolji u zakucavanju Andrew Kelly iz tima “Wuxi Huishan NE” (Kina).

Andrew Kelly pobjendik u zakucavanjima

Turnir je ove godine okupio 12 ekipa iz Švedske, Španije, Kine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH.

– Iza nas je odličan turnir, uprkos tome što nam je FIBA pomjerila turnir sedam dana ranije, pa neke ekipe nisu mogle doći zbog gustog rasporeda. Zadovoljstvo nam je bilo biti domaćin svim ovim ekipa. Nadam se da ćemo i u narednom periodu zadržati status “lajt kvest” – rekao je Ljubiša Šikarac, član Organizacionog odbora tunira, dodajući da finalisti u Lipiku uzimaju slot za Masters u Lozani u Švajcarskoj.

Zlatni sponzor turnira je opština Prnjavor, dok su generalni pokrovitelj bili “Leburić komerc” i “Fortuna marketi”.

Cijeli tok turnira ispratio je i selektor 3×3 reprezentacije Srbije Marko Ždero. Nakon profesionalnog turnira na “Vivia 3×3 Prnjavor” od 18. do 21. jula igra se omladinski turnir, a 22. jula igraće se “Nikšićko pivo 3×3 liga Republike Srpske” na kojem se očekuje učešće 16 ekipa.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Ventilatoare de acoperis
  2. Povratni ping: click here for more
Back to top button